kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de sel tehdidi: binlerce ev boşaltıldı

Yeni Haber
İngiltere'nin East Anglia bölgesindeki binlerce ev, sel baskını tehdidi yüzünden boşaltıldı. İngiltere Çevre Ajansı yetkilileri, Norfolk ve Suffolk bölgelerinde sel sularını engellemek için yapılmış bariyerlerin suları tutmaya yetmeyebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, Kuzey Denizi üzerinden gelen yağış ve fırtınalı havanın sel felaketlerine yol açabileceğini belirtti.

Norfolk polis teşkilatı da Great Yarmouth bölgesinde 7 bin 500, Suffolk'da bini aşkın konutun birinci derecede tehdit altında bulunduğuna dikkat çekti ve bu konutların boşaltılması çabalarına yardımcı olunacağını bildirdi. Bu arada Lincolnshire, Essex, Kuzey Yorkshire ve Kent bölgelerinde de şiddetli yağışın sel felaketlerine yol açması tehlikesi bulunduğu açıklandı.

İngiltere kabinesinin acil durum komitesi Kobra da dün Başbakan Gordon Brown'ın başkanlığında toplanarak, ihtimaller ve önlemler üzerinde bir çalışma yaptı. Çevre Bakanı Hillary Benn, kraliyet hava kuvvetleri helikopterlerinin felaket bölgesinde beklemeye alındığını, bölgeye ek itfaiye ekipleri sevk edildiğini ve Çevre Ajansı mensuplarının 24 saat devriye gezdiğini açıkladı. Yapılabilecek her şeyin şimdiden yapıldığını belirten Benn, fırtına ve şiddetli yağışın hangi bölgeyi ne kadar etkileyeceğinin henüz kesin olarak bilinmediğini hatırlattı.

Benn, halen Norfolk ve Suffolk'da 8 ciddi sel uyarısında bulunulduğunu, böylece ülke çapında toplam 12 sel uyarısı ve 25 izleme kararı bulunduğunu, bunların North Yorkshire ve Lincolnshire bölgeleri için geçerli olduğunu söyledi. Bu arada başkent Londra'da da sel ihtimaline karşı Thames nehrinin bariyerlerinin kapatıldığı ve kentin şimdilik güvende olduğu açıklandı. Saatte 80 kilometre hıza ulaşacağı tahmin edilen rüzgâra karşı da bu sabahtan itibaren bazı kara yollarının kapatıldığı belirtiliyor. İngiltere'de yayın yapan TV ve radyolarla yazılı basında, acil durumlar için başvurulacak kurtarma ekiplerinin numaraları yayımlanıyor.