kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Butto yarına kadar serbest kalacak

Yeni Haber
Pakistan'da ev hapsine alınan eski Başbakan Benazir Butto'nun yarına kadar serbest kalacağı bildirildi. Enformasyon Bakan Yardımcısı Tarık Azim, Butto'ya karşı, güvenlik tehditleri yüzünden gösterilerin yapılacağı Ravalpindi'ye gitmemesi ve İslamabad'daki evinde kalması yönünde bir sınırlama talimatı bulunduğunu hatırlatarak, "Bu emrin şu andan itibaren kalkacağını umuyorum" dedi.Azim, Butto'nun yarın serbest olacağını belirtti. İslamabad'daki evinde bu sabah göz hapsine alınan Butto, iki kez evinden çıkmaya çalışmış, ancak polis tarafından engellenmişti.

Azim, daha önceki açıklamasında, olağanüstü hale karşı gösteri planlayan Butto'nun resmen gözaltına alınmadığını, ancak herhangi bir muhalif liderin protesto gösterisi düzenlemesine izin verilmeyeceğini söylemişti.


BENAZİR BUTTO'YA EV HAPSİ


Pakistan'ın eski başbakanlarından Benazir Butto, ev hapsine alındı.

Butto'nun, İslamabad'daki evinin Pakistan polisi tarafından kuşatılmasının ardından bu sabah evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Enformasyon Bakanı Tarık Aziz, Butto'nun resmen gözaltına alınmadığını, ancak herhangi bir muhalif liderin protesto gösterisi düzenlemesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Butto'nun evinin önünde onlarca polisin, olası bir tepkiye karşı önlem aldığı gözlenirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ''Butto bugün evinden çıkamayacak'' dedi.

Yıllar süren sürgün hayatının ardından geçen ay Pakistan'a dönen muhalif lider Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhinde yapılacak protesto
gösterisine hazırlanıyordu.

Müşerref'in, olağanüstü hal ilan ederek muhaliflere karşı önlem alma
çabaları çok daha büyük bir tepkiye yol açmış, adım, uluslararası
endişeleri de yanında getirmişti.

Butto, Müşerref ile iktidar paylaşımı konusunda anlaşmasının ve hakkındaki suçlamaların düşmesinin ardından ülkesine dönme kararı almış,
Müşerref, parlamento seçimleriyle birlikte üzerindeki askeri üniformayı
çıkartma sözü vermişti.


EVDEN ÇIKMAK İSTEYEN BUTTO'YU POLİS ENGELLEDİ

Pakistan'da evinde göz hapsinde tutulan muhalefet lideri Benazir Butto, evinden çıkmaya çalışınca polis tarafından engellendi.

Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in olağanüstü hal ilanına karşı büyük gösteri yapmayı planlayan muhalefetin lideri Benazir Butto'yu fiili ev hapsine alan yetkililer, gösteri yasağının uygulanması konusunda kararlı olduklarını açıklamıştı.
İslamabad'ın yakınındaki Ravalpindi'de planlanan büyük gösteriyi engellemek için son üç günde Butto yandaşı yaklaşık 5 bin kişinin gözaltına alındığı da gelen haberler arasında yer almıştı.



AA