kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Elektriğe yılbaşında %15 zam gelecek

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği taksi esnafına, elektriğe yılbaşından sonra konutlar için yüzde 15, sanayiye yüzde 10 oranında zam geleceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, cuma namazını, AK Parti Genel Merkezi yakınına yeni yapılan Başyazıcıoğlu Camii'nde kıldı. Cami çıkışında taksi durağını ziyaret eden Erdoğan, burada, elektriğe yılbaşından itibaren zam geleceğini söyledi.

xBaşbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ''Tam Demokrasi İçin El Ele'' konulu sempozyuma katıldıktan sonra, cuma namazını kılmak üzere Başyazıcıoğlu Camii'ne geçti.

Erdoğan camiye geldiği esnada, 'şehit yakını' olduğunu söyleyen Aydın S., Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alındı. Üzerinde tabanca bulunduğu belirtilen Aydın S gözaltına alındıktan sonra karakola götürüldü. Aydın S'nin üzerindeki tabancanın ruhsatlı olduğu öğrenildi.
Başbakan Erdoğan'ın camiden ayrılışı sırasında, kendisine hurma ikram edildiği görüldü.

TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETTİ

Erdoğan, camiden ayrıldıktan sonra Sögütözü Merkez Taksi Durağı'nı ziyaret etti. Erdoğan, taksiciler tarafından ikram edilen çayı içti ve durak esnafı ile bir süre sohbet etti. Duraktaki taksiciler Başbakan'a içinde bulundukları sıkıntaları anlattılar.

Durak esnafının Türkiye gündeminde bulunan terör ve dış politika konularında Erdoğan'a sorular yönettikleri öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın da terör örgütü konusunda bir çok ülke ile görüştüklerini ve hükümet olarak ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade ettiği kaydedildi.

Taksiciler, Erdoğan'a, doğalgazın sık sık zamanlanmasını şikayet ederken, ayrıca, trafik polislerinin kendilerine arkadan ceza yazmasının önlenmesini istediler. Başbakan Erdoğan'ın, ceza yazılması olayını araştıracağını söylediği, zamla ilgili olarak ise zammın kendileriyle ilişkisinin bulunmadığını ve dünyaki gelişmelere göre zammın otomatik olarak gerçekleştiğini söylediği belirtildi.

ELEKTRİĞE YILBAŞINDAN İTİBAREN ZAM GELİYOR

Erdoğan'ın, taksi esnafına, elektriğe yılbaşından sonra konutlar için yüzde 15, sanayiye yüzde 10 oranında zam geleceğini söylediği öğrenildi.