kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Metrobüste sorun 'Haliç Köprüsü'

Serdar CANIPEK SABAH
Başkan Topbaş, Cevizlibağ-Mecidiyeköy arasındaki 2. etap metrobüs çalışmalarıyla ilgili Haliç Köprüsü'nde sorun yaşadıklarını, ancak çözümü bulup bu hattı 2008'de açacaklarını söyledi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün basın mensuplarının metrobüs projesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Topbaş, metrobüsün ikinci etabı olan Cevizlibağ - Mecidiyeköy hattında Haliç Köprüsü geçişi ile ilgili problem yaşadıklarını belirtti. Problemin çözümü için çalıştıklarını açıklayan Topbaş Cevizlibağ -Mecidiyeköy kısmının 2008 yılı içinde hizmete açılacağını belirterek, günde yaklaşık 400 bin yolcunun taşınacağını söyledi.

BEYLİKDÜZÜ PLANI
Minibüs esnafının mağdur olmaması için minibüs hatlarının düzenleme çalışmasını hızlandırdıklarını belirten Topbaş, metrobüsün devreye girmesiyle minibüs esnafının gelirinin düştüğünü ve mağdur olduğunu kaydederek, "Düşey hatlarda çalışması, sistem içinde dahil edilmesi, otobüs şekline dönüştürülmesi gibi çalışmalar var. Yılbaşına kadar çözülmesi talimatını verdim. Yılbaşını geçmemesi lazım" dedi. Metrobüs projesiyle İstanbulluların rahat erişiminin sağlandığını belirten Topbaş, şunları söyledi: "Çok büyük övgüler alıyoruz. Beylikdüzü'ne kadar uzatılmasını isteyenler var. Beylikdüzü'nde büyük bir yolcu talebi var. Fakat, yol genişletmeleri ve yapılan çalışmalar ciddi maliyetler getiriyor. Beylikdüzü- Bakırköy arasında bir metro planlıyoruz. Metro devreye girdiğinde Beylikdüzü'ne kadar olan kısma ihtiyaç kalmayacak. Geçici bir süre için böyle bir yatırımı da, ki şu anda kaynak açısından çok da rahat değiliz, şu anda orada yapma imkânımız yok." Başkan Topbaş, metrobüs projesinin devreye girmesiyle trafiğe çıkan araç sayısında azalmalar olduğunu söyledi.

İKİ METROBÜS YOLDA
Bu arada hatta çalışacak iki metrobüsün Hollanda'dan yola çıktığı, yıl sonuna kadar dört metrobüsün daha geleceği, 50 metrobüsün ise Temmuz 2008'e kadar devreye sokulacağı öğrenildi. Metrobüs durakların üstünün de 15 Kasım'a kadar kapatılacağı belirtildi.