kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bush anlıyor da bunlar niye anlamıyor

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeye karşı yıkıcı emeller ve eylemler içinde olan herkes de Türk milletinin düşmanıdır. Bunu Sayın Bush anlıyor da, buradakiler niye anlamıyor, ben onu anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tam Demokrasi İçin El Ele" sempozyumunun açılış konuşmasını yaptı.

İNSAFSIZCA ELEŞTİRİLERİ DE DEĞERLENDİRİYORUZ

Erdoğan, hazırlığı sürmekte olan yeni Anayasa'nın Türk milletinin sorunlarına çözüm getirecek bir platform olmasını istediğini kaydetti. Hazırlık aşamasında herkesin görüşlerini almak istediklerini ifade eden Erdoğan, yapılan "insafsızca" eleştirileri bile değerlendireceklerini belirtti.
Türk milletinin kenetlendiği zaman önünde hiçbir engelin duramayacağını belirten Erdoğan, buna örnek olarak da Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile Cumhuriyet'in kurulmasını gösterdi. Erdoğan, parti ve hükümet olarak kendilerinin de aynı anlayışla hareket ettiklerini ifade ederek, "Türkiye'de hala farklılıkla, ayrılıkla, ihtilaflarla sonuç alma çabası içinde olanların varlığını üzüntüyle görüyoruz" dedi.

MİLLET GEREKLİ DERSİ VERDİ

Milletin bu anlayış sahiplerine seçimlerde gerekli dersi verdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Milletimizin her seçimde artarak devam eden desteği, yolumuzun doğru olduğunun en somut ifadesidir. Son zamanlarda terör olaylarının artmasının gerisindeki sebeplerden biri de öyle zannediyorum ki, Türkiye'nin bütün enerjisini ve imkanlarını milletin istekleri doğrultusunda kullanmasından rahatsız olan çevrelerdir. Bu çevreler, terör olaylarını ayağımıza bağ ederek bizi durdurma, en azından yavaşlatma amacı taşımaktadır. Ama bu oyun açık söylüyorum tutmayacaktır. Biz terörün üstesinden gelirken aynı zamanda demokratik ve ekonomik gelişmemizi de sürdürmek kararlılığına ve kabiliyetine sahip bir iktidarız, hükümetiz. Demokrasiyi teröre, ekonomiyi krizlere feda etmeyeceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz."

ETNİK ÇATIŞMA DEĞİL MÜNFERİT OLAYLAR

Konuşmasında son dönemlerde teröre gösterilen tepkilere de değinen Erdoğan, teröre tepki göstermekle, 'insanlar arasında bin yıldır oluşmuş kardeşlik hukukunu bozmanın" farklı şeyler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Terörü bahane ederek, terörist dışındaki sivil halka karşı düşmanlık etmek Türk milletinin tarihine, kültürüne ve inancına da aykırıdır. Kendisini bu ülkeye ait hisseden herkes, bu ülkenin, bu milletin bir parçasıdır. Bu ülkeye karşı yıkıcı emeller ve eylemler içinde olan herkes de Türk milletinin düşmanıdır. Bunu Sayın Bush anlıyor da buradakiler niye anlamıyor ben onu anlamakta zorlanıyorum. Bizim dostluk ve düşmanlık ölçümüz budur" şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİLERİN HEPSİ YAPICI DEĞİL

Türkiye'nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğuna dair geniş bir mutabakatın olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Anayasanın herkesin görüşlerinin alınarak hazırlanacağını sivil ve demokratik olacağını ve milli iradenin onayından geçtikten sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.
Erdoğan, Anayasa taslağına yönelik eleştirilerin hepsinin yapıcı olmadığını söyleyerek, özellikle ilk 3 madde üzerinde tartışma yürütüldüğünü belirtti. Erdoğan, "Bize bindirenler oldu. Baktık ki bunlar geçmişlerini örtmek istiyorlar. Geçmişte bunlar bunu yapmıştı. Bunların belgesi var. O değiştirilemez denilen maddelerin nasıl değiştirildiği orda var" dedi.

(ANKA)