kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beni artık şarkıcı değil oyuncu olarak tanıyorlar!

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Rock müziğin asi kızı Özlem Tekin, tiyatro sahnesinde doğuracak! 'Kim O?' isimli oyunda Metin Serezli ile karşılıklı oynayacak olan Tekin: Oyunculuğum şarkıcılığın önüne geçmeye başladı. Artık koluma ikinci bileziğimi taktım..
"Şimdiye kadar oyuncu olmaya çalışıyorum diyerek mütevazılık yapıyordum. Bu tiyatro oyunundan sonra artık kendime oyuncu diyeceğim." Bu sözler Metin Serezli ile bir komedi oyununda rol almaya başlayan rock müziğin çılgın kızı Özlem Tekin'e ait. Müzik sektörünün bereketli olduğu 90'lı yıllarda 'Aşk Her Şeyi Affeder Mi?' şarkısıyla çıkış yapan ve o zamanki sıra dışı tarzıyla ilgi çeken Tekin, "Oyunculuk ile artık koluma ikinci bileziğimi taktım" diyor. Özlem Tekin şu sıralar, Tiyatrokare'de Nedim Saban'ın sahneye koyduğu, Metin Serezli ile birlikte 'Kim O'da rol almak için hazırlanıyor. Oyunda hamile bir genç kızı oynayacak olan Tekin; "Kimse endişelenmesin bu oyundaki rolüm de çılgın bir kız" diyor. İşte Tekin'in anlattıkları:

* Sinema ve televizyondan sonra şimdi de tiyatroya el atıyorsunuz....
Aslında daha önce Şener Şen'le birlikte bir müzikalde oynamıştım. Ona da sırf müzikal diyemeyiz. Uzun bir oyundu ve topu topu 3 şarkı söyledim. Tiyatro açısından o ilk sayılır benim için. Şarkıcı kimliğimden dolayı, şarkıcı müzikalde sahneye çıkmış gibi algılanmıştı o zaman. Nereden bilsinler oyunculuğa merakımı canım.

BENDEKİ YETENEK GÖRÜLDÜ
* Peki 'Kim O'nun farkı ne?
Bu, içinde müzisyen kimliğimin hiç bulunmadığı ilk oyunum. Tiyatro sahnesinde sadece oyuncu olarak var olacağım. Metin Serezli gibi bir ustayla oynayacağım. Sinemada Cem Yılmaz, müzikalde Şener Şen, tiyatroda Metin Serezli ile oynadığım için şanslı olduğumu hissediyorum gerçekten. Bunların iyi isimler olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama herhalde bende de bir yetenek görüldü ki, yaptığım işlerde beni bunca az tecrübeye rağmen kabul ettiler. Demek ki, benden bekleneni hatta bazen fazlasını verebiliyorum, diye düşünüyorum.

* Siz şarkıcıydınız ne oldu da oyunculuğa bu kadar sarıldınız?
Annem yeni tanıştığı bir arkadaşına, "Akşam kızımın dizisi var, onu seyredeceğim" demiş. Annemin arkadaşı da o diziyi seyrettikten sonra benim için; "A şarkıcı bir kız var. Ona benziyor" demiş. Artık böyle bir şey olmaya başladı gerçekten. Oyunculuk şarkıcılığın önüne geçmeye başladı. Beni şarkıcılıktan tanımayan bir kesim de oyunculuktan tanımaya başladı.

* Müziği bir kenara mı attınız?
Valla şimdilik biraz öyle olmaya başladı. Bu zamana kadar beş tane albüm yaptım, müzik eğitimi aldım. Rock müzik için çok uğraştım. Bu konuda başarılı olduğumu da düşünüyorum. Belli bir kitle var beni anlayan, seven, iletişim kurabildiğim... Sahnede istediğim rahatlığı sergiliyor, istediğim çılgınlığı yapabiliyorum. Bunu Türk insanının sempatik bulması çok zor. Çok aykırı şeyler yapıyorum sahnede ve beni anlayarak sempatik buluyorlar.

* Sahnede aykırı davranmak şart mı?
Rock müzik öyle bir şey. İçimden geliyor. O şarkıları ben zaten aykırı hissettiğim duygular üzerine yazmışım. Sahnenin verdiği enerji, kostüm, ışık... O bir şov yani... Orada yadırganmıyor. 'Aa bizim çılgın kız' diyorlar. Şimdi müziği bırakmış gibi görünebilirim ama ben tüm yaz üniversitelerde, sahil şeridinde turne yaptım. En son Rock'n Coke'ta çıktım. Sonra bir diziye başladım. Yaz aylarında da Metin Serezli ve Nedim Saban ile bu oyun için toplantı yapmıştım. Bu sene hepsi birden geldi gümbür gümbür.

EMEĞİMİZ BOŞA GİDİYOR
* Oyuncu olarak varsınız, müzik olarak yoksunuz gerçekten. Konserlerden haberimiz yok!
Konserler, çok ilgi çekmediği için hiç ortalıkta yokmuşuz gibi görünüyor. Medyada haber de olmuyor. Benim dinleyicim biliyor ama...

* Müzik sektörü sizin çıkış yaptığınız 90'lı yıllara göre değişti ve üretimler, satışlar azaldı. Bunun etkisi var mı müzikten uzaklaşmanızda?
Olabilir. Emeğimiz boşa gidecek tedirginliği var, o da beni biraz soğutmuş olabilir. Albüm yapmak çok masraflı bir şey. Duygusal olarak da çok büyük vakit ve emek harcıyorsunuz. Bayağı yüksek paralar harcıyorsun, daha ilk günden internetten indiriliyor. Bu çok üzücü ve kırıcı... Çocuğun, sevdiği bir oyuncağının kırılması gibi. Kapatın interneti diyemeyeceğimize göre sistemin değişmesi lazım. Benim ayağım biraz da o yüzden geri gidiyor. Yapım firmaları da albüm yapmak istemiyorlar artık.