kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İki sene önce evlenen Tarık, özel hayatında çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeşim Salkım'dan 50 bin dolara zor kurtuldum

ESİN ÖVET MAGAZİN
'Nerde Kalmıştık' isimli üçüncü albümü çıkartan Tarık, yıllar sonra Yeşim Salkım ile yüzleşiyor. 1 milyon 200 bin satan albüm ve sayısız konser veren Tarık, "Yeşim Salkım hakkımı yedi ama Allah ona bunu yedirtmeyecek" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yeşim Salkım'dan 50 bin dolara zor kurtuldum
Tarık, BBG'nin ilk yarışmasından elendikten sonra Yeşim Salkım'ın şirketi Yeşil Müzik ile anlaşma imzalamış ve 'Of Deli Gönül' isimli albümü çıkartmıştı. Anlaşma imzalarken Yeşim Salkım'dan 50 bin dolar aldığını söyleyen Tarık'ın albümü 1 milyon 200 bin sattı ve sayısız konserler verdi. 5 yıllık sözleşme imzaladığı Yeşim Salkım'ın kurtulmak için aldığı 50 bin dolar ödediğini söyleyen Tarık, "Hakkımı ancak benim üzerimden kazandığı paranın yüzde 10'unu verirse helal edeceğim" dedi. Tarık, şimdi üçüncü albümü 'Nerde Kalmıştık'ı çıkarttı.

* Neden bu kadar uzun bir ara verdiniz?
Şöhret ve yaşadığım şeyler yoruyor. O kadar güzel şeyler yaşarken beni ekstra yordular. Çok problemler oldu.

* Nasıl problemlerdi bunlar?
Bir sürü hukuki problemler oldu yaptığım sözleşmelerle ilgili. Ticareti çok ahlaklı yapmayan insanlarla bir arada olmuşum maalesef.

* Pişman mısınız BBG'ye girmekten?
Şarkılarımı söyleme imkanı buldum. Nasıl pişman olabilirim ki...

* Bu tür yarışmalardan çıkan birçok insan şimdi çok zor durumda. Birçoğunun adı anılmıyor, pavyonlarda şarkı söylüyorlar...
Ben kimseye boyun eğmedim, taviz vermedim. Ne olursa olsun her yol mubahtır' diyen bir sürü insan varken, benim hayatta şöhret ve paradan daha büyük önceliklerim var. Tarık kaybolduysa ya pavyonda şarkı söylüyor ya da beş parasız kaldı gibi bir imaj çizilmeye çalışıldı. Ben hiç cevap vermedim ama çok üzüldüm.

PAVYONDA ÇALIŞMADIM
* Sizin için, 'Anadolu'da ikinci sınıf gece kulüplerinde şarkı söylemeye başladı' diye haberler çıktı.
Ben hiç gece kulübünde şarkı söylemedim. 10 yıl İstanbul'un çeşitli yerlerinde sahneye çıktım. Gece kulübünde şarkı söylemek kötü bir şey değil ama ben daha saygın yerler de şarkı söylemek istiyorum.

* Yarışmadan çıktıktan bir gün sonra şöhret olmuştunuz. Bu şöhret yok olduktan sonra boşluğa düştünüz mü?
Hayır, çünkü ben o yarışma ile var olmadım. Benim 1 milyon 200 bin satan bir albümüm var. Benim şarkılarımı sevdiler. Artı, benim ikinci albümüm, kliplerim var. Yani durumum çok farklı.

* O dönem para kazandınız mı?
Evet, tabii kazandım ve tabii ki daha çok kazanabilirdim.

* Yarışmadan çıkar çıkmaz, Yeşim Salkım'ın sahibi olduğu Yeşil Müzik ile anlaşma imzaladınız. Ama 5 yıl dolmadan sözleşmenizi alıp ayrıldınız...
Yeşim Salkım'ın bana yaptıkları ile ilgili şimdiye kadar hiç konuşmadım. Ama televizyonda ahkam kesiyor kendini kraliçe ilan ediyor. "Prodüktörler hep sanatçının hakkını yiyor" diyor. Benim ona haykırışım bu sözleri. Sen önce kendi müzik şirketindeki şarkıcının milyonlarca dolarını ye, sonra çık televizyona, 'Prodüktörler sanatçının hakkını yiyor' de. Bu terbiyesizlik! Kazandığım paranın hakkını vermediği gibi, kazanacağım bazı şeylerin önüne geçti. Bana bir şirketten 750 bin dolar teklif edildi. Onun bile karşısına geçtiler.

BENİ ALLAH KURTARDI
* Niye hakkınızı aramadınız?
Bunlar beni korkuttular. Uzanlar işte; avukat orduları var. Bunlarla savaşacak pozisyonda değilim. Yasaklar başladı. Kliplerim Kral TV'de dönmedi. Dağıtıcı firmalar tehdit edildiği için Türkiye'nin birçok yerine albümüm gitmedi. Şirkette kalmaya devam etseydim ruh hastası olurdum. Allah'a şükrediyorum beni o insanlardan kurtardığı için. 50 bin dolar verdim sözleşmemi aldım. Ama o sözleşmenin değeri 500 bin dolar olsaydı yine verirdim.

* Yeşim Salkım ile görüşüyor musunuz?
İmkan var mı? Ama bir kaç kez televizyon programında gördüm benden 'Sevgili Tarık' diye söz ediyor. Çok komik. Onu gördükçe acıyorum. Hakkımı yedi ama öbür dünya da yiyebileceğini zannetmiyorum. Allah'ın çok büyük adaleti var. O kadar haksızlık yapan insanların sonu hiçbir zaman iyi olmamıştır. Hiç kimse zulmettiği ile kalmamıştır. Sonları çok kötü olacak, acıyorum yalnızca. Ben para kaybettim, o itibar kaybetti. Onun gram değerinde itibarı kalmadı. İnsan parayı bulur ama itibarı kazanmak o kadar kolay değil.

HAKKIMI HELAL ETMEM
* Hakkınızı helal etmeyecek misiniz?
Bir insanın hakkını yemek çok günah. Ama Yeşim Salkım şeytana uydu. Onu ancak benim üzerimden yediği paranın yüzde 10'unu verirse affedebilirim. Belki yaptıklarının farkına varır ve başka insanlara yapmaz diye...
Haberin fotoğrafları