kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yerine göre şık ve abartısız giyinin.

Yaşa ve yerine göre giyinmenin sırları

ESRA CORUH
26.10.2007
1- Üniversiteden arkadaşlarımla 10 sene sonra tekrar buluşacağız. Ve çok heyecanlıyım. Ne giyeceğim konusunda da çok kararsızım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler. (Ece İ. - İstanbul)

- Haklısınız, seneler sonra eski arkadaşları görmek ve tabii ki onların da sizi eski yıllardaki gibi görmesini sağlamak, ister istemez insanı heyecanlandırır. Böyle önemli bir gece için size en uygun ve hatasız olacak önerimiz, siyah bir elbise olacaktır. İddialı olmaktansa hatasız olmak daha da önemli. Vücut yapınıza göre siyah bir elbisenin boyuna ve modeline siz karar verin. Üzerine alacağınız bir şal ya da minik bir bolero, ayağınıza giyeceğiniz şık stilettolarla çok hoş durur. Elbise tercih etmiyorsanız, pantolonceket de giyebilirsiniz. Özellikle saten kumaştan şampanya rengi ya da siyah bir takımla da çok şık olabilirsiniz. İçinize dilerseniz ipek ya da pullu bir bluz giyin. Ceketiniz çok derin v yaka değilse, içinize bir şey giymeyebilir ama payetli bir şalla farklı bir hava yaratabilirsiniz. Takımı çok ciddi buluyorsanız, sezonun bol paça pantolonunu şık bir bluzla ya da ince bir trikoyla tamamlayabilirsiniz. Kararınız ne olursa olsun, eski yıllardaki gibi giyinmeye çalışmayın!

2- İşim gereği bu aralar çok yoğunum. Hatta sabahları ne giyeceğim konusunda çok zorlanıyorum. Kendimi iyi hissettirecek neler giyebilirim, neler yapmalıyım? (Ayça T.-Ankara)

- Kimi zaman hepimizin yoğunluğu bizi moral olarak etkiler ve hiçbirşey giyinmek bile istemeyiz. Halbuki en büyük hata bu. Çünkü giydiğiniz şık bir şeyle kendinizi daha iyi hissetmeniz mümkün. Bu yüzden de sevdiğiniz kıyafetleri bu dönemde giymek en akıllı seçim olacaktır. Hepimizin kendini içinde iyi hissettiğimiz bir bluz, elbise ya da bir ayakkabı yok mu? İşte bunları giymenin tam zamanı. Bu parçalar size pozitif enerji vereceği gibi, güzel göründüğünüzü bildiğiniz için de iyi hissedersiniz. Ayrıca güzel bir koku da bu dönem için ideal başka bir çözüm. Sabahları modunuzu yükseltecek güzel bir parfüm sıkmayı da ihmal etmeyin. Bu dönemde, sadece çok rahat diye bir kıyafeti tercih etmeyin. Eşofman, bol jean pantolon, eşinizin triko kazağı yerine hissi güzel olan kumaşları seçin. Örneğin kadife, ipek, kaşmir gibi kumaşlar sizi daha iyi hissettireceği gibi rahat etmenizi de sağlayacaktır. Renk olarak en favori renginizi belirleyin. Başka bir önerimiz de yoğun olsanız bile, makyajsız dışarı çıkmamanız. Makyajı bir lüks olarak değil, mecburiyet olarak görün. Parlatıcı ruj ya da hafif allık bile kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

3- 47 yaşındayım ve yaşına göre giyinmenin öneminin farkındayım. Sizden, yaşıma uygun neler giyebileceğim hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. (Müge A. - İstanbul)

- Yaşa göre giyinmek çok önemli. Bunun da farkında olmanız ne kadar güzel. 40 yaş üzerinde olsanız da yine şık, modern ve seksi görünmek elinizde. Yeter ki, gençlerle yarışırcasına giyinmeye çalışmayın! Artık vücudunuzun gençliğinizdeki gibi olmadığını kabul edin. Vücudunuz nasıl değiştiyse, kıyafetlerinizin de değişmesi gerekir. Uymanız gereken en önemli kural, genç görünmeye çalışmamak... Yaşınızdan daha genç giyinmeye çalıştığınızda bu sizi daha da yaşlı gösterecektir. Bacaklarınız ne kadar güzel olursa olsun, artık mini etek giymek de diretmemeniz gerek! Sezonun en trendy parçalarını almak yerine, daha klasik parçaları tercih etmelisiniz. Ama sezon modasına da ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlarla uyabilirsiniz. Üzerinizden düşercesine büyük kıyafetlerden de uzak durun. 20'li yaşlarda giydiğiniz rengârenk tişörtleri, yırtık jeanleri artık bir kenara bırakmanızın vakti geldi. Ayrıca yaşınız gereği boynunuzda oluşan kırışıklardan rahatsız oluyorsanız, boğazlı ya da sıfır yaka bluzları tercih edin. Jean giydiğinizde üzerine klasik bir ceket, sizi hem daha şıklaştıracak hem de hatlarınızı belirginleştirecektir. Mini giymeseniz de, diz hizasında bir etek ve stilettolar sizi çok seksi yapar. Sizin yaşınızda olan Hollywood yıldızlarının nasıl giydiklerini takip etmek de size ilham verebilir.

4- Bu aralar kıyafet alışverişi için bütçem müsait değil. Yeni sezon için alışveriş yapmadan da trendy görünebilir miyim? Bu dönemi alışverişten uzak durarak nasıl atlatabilirim? (Belkıs T.- İzmir)

- Bütçenizi bilerek alışverişe 'dur' demeniz en önemli adım. Trendy görünmek için sezonun anahtar parçalarını almanıza gerek yok. Alışveriş yapmadan da daha önceki gardırobunuzla yeni sezona ayak uydurabilirsiniz. Bu sezon siyah ve gri çok moda. Eminim gardırobunuzda bu iki ana renkten temel kıyafetler bulunuyordur. Gri, siyah bir etek ya da pantolonu canlı renklerde bir bluzla giyebilir, beyaz bir gömlekle tamamladığınızda da klasik ama asil olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun, alışverişe 'hayır' demeniz gerekir. Bu yüzden alışveriş merkezlerinden kendinizi uzak tutmalısınız. Ayrıca indirim olan mağazalar sizi kandırmasın! Bütçeniz yoksa, yakın arkadaşlarınızdan ya da akrabalarınızdan da kıyafet değiş tokuşu yapabilirsiniz. Ama gardırobunuza bir şeyler katmak istiyorsanız, size önerimiz ihraç fazlası satan mağazalardan alışveriş yapmanız. Buralarda çok düşük bütçelere sezonun moda parçalarına sahip olabilirsiniz. Bu tip yerler için İzmir'deki adresleri bilemiyorum ama İstanbul'da Beyoğlu Terkos ve Beyoğlu İş Merkezi en doğru adresler arasında. Ama bu alışverişlerinizi kesinlikle nakit ödeyerek yapmanızı öneririm, çünkü indirim alma şansınız daha yüksek.
Haberin fotoğrafları