kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Leoparın cazibesi hiç geçmiyor.

Giysilerim hep desen desen

ESRA ÇORUH
Sezonun desenleri leopar, ekose, renk blokları ve batik... Farklı yorumlar katabileceğiniz bu desenleri nelerle giyip, nasıl trendy görünebileceğinizin ipuçlarını sizin için derledik..
1- Leopar deseninin bu sezon da moda olduğunu görüyorum. Bu iddialı deseni nasıl kullanmak gerekir? Önerilerde bulunur musunuz? (Seval K. - İstanbul)

Bu desen ne kadar iddialı gibi görünse de aslında spor olarak da çok rahat kullanabileceğiniz bir desen. Hiç modası geçmeyen leoparı, sezonun vazgeçilmezi trençkot ya da gömlek tarzı mini elbiselerle kullanabilirsiniz. Jean üzerine giyebileceğiniz leopar desenli bir trençkotla tüm kıyafetinizin havası değişecektir. Leopar bir mini elbiseyi, siyah opak çorapla giydiğinizde de iddiasını azaltmış olursunuz. Ya da jean üzerine giyebileceğiniz saten leopar bir gömlekle çok modern görünebilirsiniz. Bu seçenekleri biraz iddialı buluyorsanız size önerimiz, bu deseni ayakkabı, çanta, kemer, fular, şapka, eldiven gibi aksesuarlarla kullanmanız. Örneğin baştan aşağıya siyah giydiğinizde tek bir leopar desenli aksesuar, kıyafetinize şık bir hava getirecektir.

2- Pek desen seven birisi değilim. Sürekli düz renk giymeye alışığım. Desen giymek istediğimde neler önerirsiniz? (Ayça D.- İstanbul)

"Çiçek, leopar ya da ekose desenler bana göre değil," diyorsanız size önerimiz sezonun modası farklı renk bloklu elbiseleri denemeniz. Farklı renk bloklu kıyafetler, desene alışık olmayanlar için yeni bir alternatif. Özellikle iki renk karışımı olan bu elbiseler hem modern hem de sofistike görünmek için ideal. Üstelik önümüzdeki ilkbahar-yaz sezonunda da çok moda. Dilerseniz ölçüleriniz uygunsa, vücudunuza oturan kalıpta modelleri seçebilir ya da bohem havada olan bol modelleri tercih edebilirsiniz. Seçim sizin... Ayrıca sadece elbise olarak değil, pardösü ya da paltoda da renk blokları size ayrı bir hava katacaktır.

3- 23 yaşındayım ve kurukafa desenini çok beğeniyorum. Örneğin kurukafa desenli plastik yağmur botları gördüm ve çok beğendim, nasıl giyebilirim? (Melis A.- İstanbul)

Sizin yaşınıza en yakışan desenlerden birisi de son dönemde çok gözde olan kurukafa deseni. Bu desen hem aksesuar olarak hem de kıyafette ufak bir detay olarak çok güzel duruyor. Yağmur botları da bu desen için hoş bir seçim. Bu botları siyah taytlar ve uzun tuniklerle giyebileceğiniz gibi, mini elbiselerin altına da opak çoraplarla tamamlayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken, bu deseni düz renklerle giyip başka desenlerle karıştırmamanız.

4- Ekose desenler yeni sezonda da moda mı? Öyleyse nasıl giymeliyim? (Müge İ. - Ankara)

Farklı boylarda kareli desenler çok moda. Yılların eskitemediği ekoseyi, bu sonbahar-kış sezonununda dilediğinizce giyebilirsiniz. Örneğin kareli ekose gömlekler, sezonun yüksek belli ya da binici tipi pantolonlarıyla çok hoş duracaktır. Böylece hem bohem bir görüntü elde edebilir hem de sezon modasına ayak uydurmuş olursunuz. Mini ekose etekler de sezonun olmazsa olmazları arasında. Özellikle 'kolejli öğrenci' görüntüsü çok moda. Balıkçı kazak, düz gömlek ve üzerine ekose bir ceketle çok trendy görünebilirsiniz. Ekose ceketleri binici tipi pantolonların üzerine veya daha klasik bir tarzınız varsa, jean üzerine bile giyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları