kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Az uyku çocukları obez yapıyor
Ailelerin, çocuklarını yatak odalarına erken saatte göndermesi için artık bir nedenleri daha var. ABD'nin Michigan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, az uyuyan çocuklarda obezite riskinin yüzde 40 oranında arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar, yetersiz uyuyan çocukların vücudunda iştahı belirleyen iki hormonun dengesinin bozulduğunu bu durumun da açlığı ortaya çıkararak kilo aldırdığını söylüyor. Araştırma, ABD'nin 10 kentinde yaşayan 785 çocuğun uyku alışkanlıkları üzerinde yapılan incelemelerle hazırlandı.

Enerji içeceği ile alkol, ölüm riski
Alkollü içecekleri enerji içecekleriyle karıştırıp tüketenlerin yaralanma, cinsel saldırıda bulunma ve ölüm riski iki kat artıyor. İngiliz Times gazetesi, "Red Bull gibi enerji içeceklerini alkolle karıştırmak büyük tehdit" diye yazdı. 4 bin 271 kişi üzerinde Wake Forest Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada içkilerini enerji içecekleriyle karıştıranların yaralanma riskinin daha fazla olduğu belirlendi. Yetkililer, enerji içeceklerinin içinde bulunan kimyasalların tüketicinin fark etmeden daha çok içki tüketmesini tetiklediğini belirtti.

Botoksa rakip karbondioksit
Botoksun tahtını sallayan yeni bir yöntem İngiltere'de kadınların gözdesi oldu. Bıçak altına yatmadan yüzdeki kırışıklıkları yok eden, fazla yağları alan ve yaşlanma etkilerini silen "Carboxy" terapisinin tek marifeti de bu değil. Terapiyi İngiltere'ye getiren Fransız uzman Jules Jacques Nabet, "Tedaviyi deneyenler sonuçlarına inanamıyor. Üstelik fazla kilolara ve selülite de etkili" dedi. Yöntem özel bir iğneyle deri altına karbondioksit gazı enjekte edilerek uygulanıyor. Karbondioksit deri altındaki hücrelerin genişlemesini sağlayarak gerginlik kazandırıyor.