kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baba Bush: "Clinton arkadaşım ama…"

Yeni Haber
ABD'nin 41'nci Başkanı George Herbert Bush, kendisine ikinci dönem başkanlık şansı vermeyen rakibi Bill Clinton ile başkanlıkları sonrasında başlayan yakınlaşmanın, Hillary Clinton'ın başkanlığına olumlu bakmasına sebep olmayacağını söyledi. Baba Bush ve Bill Clinton'ın yakınlaşmaları, Endonezya'daki Tsunami kurbanları ve Katrina Kasırgası mağdurları için ortak kampanyalar yapacak kadar gelişmişti.

Fox News kanalında yayınlanan "Fox News Sunday" adlı programa konuk olan Bush, Bill Clinton hakkında, "Şunu da söyleyebilirim ki bu adamla golf oynamaktan hoşlanıyorum" diye konuştu. Bush kendisine yaşına yakışır şekilde saygı gösteren Bill Clinton'la aralarında arkadaşlık oluştuğunu ifade ederek, "Ancak, tıpkı onun bugünkü başkanla aralarındaki farklılıkları vurgulamaktan çekinmemesi gibi, ben de Hillary ile ilgili farklı düşüncelerimi vurgulamaktan çekinmem" dedi. Bush, "Ancak, genel olarak bu konulara müdahil olmayı da planlamıyorum" diye de ekledi.

Bush, 1980'li yıllardan beri ülkenin Bush ve Clinton aileleri tarafından yönetilmesi ile ilgili bir soruyu ise, bu durumun söz konusu başkanların ailelerinden çok, politikanın kritik zamanlarında doğru yerde bulunmalarıyla ilişkili olduğunu savundu. Bush, Hillary Clinton'ın partisindeki önseçimleri kazanacağından da eskisi kadar emin olmadığını kaydederek, "Ancak, yenilmesi zor bir aday ve işini çok iyi yapıyor. Bunu demekle onu destekliyorum anlamı çıkmaz değil mi?" şeklinde övgüde bulundu. Bush, tüm ısrarlı sorulara rağmen, Cumhuriyetçi Parti'deki adaylık yarışında kimi destekleyeceğine dair en ufak bir işaret vermedi.