kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

PR denen olay!..

ANKARA'DA Delta Ajans'ın PR Müdürüydüm. Piar diye okunur.. (Public Relations'ın baş harfleri.. Daha sonraları Halkla İlişkiler diye tercüme edildi.) O zamanlar hele, PR'ın ne iş olduğunu kimseler bilmez, herkes ne iş yaptığımı sorardı..
Günümüzde, 40 yıl sonra değişen bir şey yok..
Venezuella denen ülkeyle bizim ilgimiz ne kadar?.. Hele de devlet başkanıyla.. Chavez mi ne adı?..
Geçen hafta tüm gazetelerimizde resmi çıktı adamın.. Niye?.. Karşısında Naomi Campell oturuyor da ondan.. Dünyaca ünlü model..
Naomi sayesinde Chavez ve Venezuella köy kahvelerimize kadar girdi. Bu arada millet, yani sokaktaki adamımız Chavez'in Bush karşıtı olduğunu öğrendi.
Bizim entel dantel takımı Kevin Costner'in ülkemize gelmesini, Anıtkabir'i ziyaret etmesini, Cumhuriyet Galası'na katılıp, Cumhurbaşkanı, Başbakanla konuşmasını yadırgadı. Nerdeyse ülkeye hakaret saydı züppeler.. Tezlerini güçlendirmek için de Oscarlık büyük oyuncuyu küçültme yarışına giriştiler. Efendim filmleri iş yapmamış da.. Hangi filmleri.. Kendi parasıyla yaptıkları.. Sinemadan kazandığı milyonları, batma pahasına sinemaya yatıran adamı yerin dibine sokuyorlar..
Bunlara Ahmet Ertegün gerek.. Bodrum'a gizlice getirdiği ünlüleri şato gibi villasında saklayıp, karanlık pencereleri limuzinlerde taşıyan ve sessiz sedasız geldiği gibi gönderen Ertegün kıymetli adam..
Hollywood'u ülkemize getirip, ülkemizi dünyaya taşıyanlar, tukaka..