kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Çocuksu kadınlar in!

Kış sezonuna çok hızlı bir şekilde girdik. Önümüzdeki günlerde kar yağacağı söyleniyor. İklimsel değişiklikler ve küresel ısınma hepimizde büyük endişeler oluşturuyor. Yaşantılarımızda ve her iş sektöründe hissedilebilir etkiler yaratıyor. Bu konunun moda sektöründeki gözle görülür etkilerine dair düşüncelerimi daha önce az çok sizlerle paylaşmıştım. Son zamanlarda birçok gazeteci arkadaşım küresel ısınma ve mevsimlerdeki değişiklik hakkındaki görüşlerimi almak için beni arar oldu. Küresel ısınmanın moda üzerindeki başlıca etkisi artık bahar gibi yumuşak geçen ara sezonları neredeyse hiç yaşamıyor olmamız.

BAHÇIVANLAR MODA!
Bu nedenle son günlerde her mevsime uyumlu kumaşlardan tasarlanmış parçaları kullanıyoruz. Yazlık parçaları kalın çoraplar ya da tek bir hırka ile tamamlayarak kışın da giymek gibi trendler ön plana çıkıyor. Bu kış mini şortlar ön planda. Bunun yanı sıra saten, triko ve denim gibi farklı kumaşlardan tasarlanmış şort-tulumlar da hem çok kullanışlı, hem de çok moda. Tabii bahçıvan pantolonlar ve tulumlar da... Özellikle 70'li yılların modasından aşina olduğumuz bahçıvan pantolonlar ön plana çıkıyor. Tek parça kısa veya uzun tulumları ve bahçıvan pantolonu, koleksiyonlarında kullanan tasarımcılar, çocuksu bir kadınsılığın altını çiziyor.

NOSTALJİK ÇİZGİLER
Özellikle triko bahçıvan pantolonlar, sizi hem şık, hem de sıcak tutabilecek nitelikteler. Şahsen aralarında en favorim bol dökümlü, triko olanları... Bu tasarımlar ben de hem nostalji havası yaratıyor, hem de içimizdeki çocuksu yanı ön plana çıkaracak gibi görünüyor. Botlarla tamamlanmış bahçıvan pantolonlar veya çocuklara giydirdiğimiz kısa şort tulumlarla takım çizmeler, bu sezonun favori kıyafetleri olmaya aday. Bu kıyafetler hem farklı giyinmeyi, hem de aslında çocuksu yanını ön plana çıkarmayı seven kadınlar için ideal.

SEVGİ ÜZERİMİZDE
Birçok yazar ve filozof, yetişkin de olsak bir köşemizde hep çocuksu bir yanımızın kalmasını öğütlemişlerdir. Bu konuda söylenen en güzel sözlerden biri; "Sevgiyi öğrenmek istiyorsak çocuklara bakmalıyız" şeklindedir. Bir yanımızın hep çocuk kalması hayata olan merakımızın, insanlara olan sevgimizin ve yaşama arzumuzun hep dinç durması anlamına geliyor. Hepimizin bunu ifade etme biçimi farklı da olsa bunu yaşatmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sezon bunun olabileceğini görüyorum.