kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Festival 40 yıldır 'taşralı'ydı

Burçak Evren Sinema yazarı ve tarihçisi..
1- Uluslararası festivallerin halktan kopması doğaldır. Bugün Berlin, Venedik ve Cannes film festivalleri de, 5 bin ziyaretçinin izleyip, halkın izleyemediği bir festivaldir.

2- Her etkinliğin aksaklıkları vardır. Evet, festivalin bazı yerlerini eleştirelim ama öteki taraftan gerçekten haksızlık oluyor. Festival sadece magazin basınında eleştiriliyor ki, bu kötü bir olay. Biliyorsunuz, Antalya tam 40 yıl taşra festivali oldu. 10 yıl önce Francis Ford Coppola, Faye Dunaway veya bir sürü oyuncunun Antalya'ya gelebileceğini söylediğinizde size gülerlerdi; ama bugün gelebiliyorlar.

5- Bu festivalde ilk defa şunu gördüm; bildiğiniz gibi bizim festivallerimizde mal müdüründen defterdara kadar idari protokolün önde olduğunu görürüz. Ama onun arkasında da ticari protokolün olması ayrı. Ben ilk defa, sanatçıların da ticari protokolün arkasında oturtulduğuna şahit oldum. Bakın, ben de bir sinema tarihçisiyim ve aslında önde oturmayı ben de hak ediyorum. Bu oturma sırasında tek tek bu firmalara ödül verilmesine de karşıyım. Örneğin bir firma reklamının hep yapılmaması gerekir. Filmlerden önce belli bir kurumun reklamları art arda izlendi.
Haberin fotoğrafları