kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alev Er Ahmet Altan Yasemin Çongar

Neşe Düzel söyleşi yapacak Mahçupyan at yarışı yazacak

- Bir yazar gazetesi mi olacak Taraf?
- Hayır, burası bir gazete olacak! Bizimle çalışmak isteyenlere hep aynı şeyi söyledik: Bu gazeteye gelmek Kristof Kolomb'un gemisine binmek gibi, yolda başınıza büyük felaketler gelebilir, susuz kalabilirsiniz, isyan çıkabilir, korsanlar gelebilir, deniz faciaları olabilir, batabiliriz, her şey olabilir. Bu riskler var ama bunları atlatır da varmak istediğimiz yere varırsak yeni bir kıta keşfedeceğiz. Bizimle çalışmaya karar verdiğinizde bu riski bilin. Onun için halihazırda, bir yerde çalışmayan insanlarla çalışmaya karar verdik. Ama çok dostumuz bizimle çalışmak istedi, bu bizi çok şaşırttı. Birden çok kalabalık ve kaliteli bir yazar kadromuz oldu.

- Kimler var aralarında?
- Neşe Düzel olacak, kraliçemiz! Radikal'den ayrıldı, pazartesi konuşmalarını burada sürdürecek. Etyen Mahçupyan mesela bizim için at yarışı tahminleri de yazacak. Neşe Düzel, Yasemin Çongar, Ümit Kıvanç, Halil Berktay, Alper Görmüş var. Her biriyle ayrı ayrı övüneceğimiz adamlarımız var. Genç siviller grubu da bizimle çalışacak. Yeni genç yazarlar çıkartacağız, hiç bilinmeyen tarzda yazılar koyacağız.

- Mesela?
- Sürprizlerimizden biri şu: Arka sayfamızda bir sütun var, adı '3. Sayfa.' Biz üçüncü sayfayı gazetenin arkasına aldık.

- Sebep?
- Her üçüncü sayfa olayının arkasında çok ciddi bir insan dramı vardır. O dramı çok lezzetli, çok içe işleyen, edebi bir dille arka sayfada anlatacağız. Gazeteler insanlara insanı unutturdu çünkü...

- Amacınız kitle gazetesi mi olmak, entelektüel ya da mesela Beyaz Türkler'in gazetesi mi?
- Alev çok güzel bir slogan buldu: İtibarlı, zeki, eğlenceli. Kesinlikle beyaz bir gazete olmayacak. Eğer imkânlarımız el verseydi, yani fiyat konusunda bir riskimiz olmasaydı büyük bir tiraj kazanmak için çıkardık. Ama 1 liraya satıyoruz ve bunun Türkiye'de ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bağımsızlığın bedeli bu ve bu bedeli ödeyeceğiz.

- 1 milyonluk fiyatla kitle gazetesi olamayacağınız ortada ama!
- Biz ona hiç aldırmayız, biz kitlesel olarak çıkartırız yine gazetemizi! İyi bir şey yapıyorsan, bu bütün sınıflar ve kültürler arasındaki farkı ortadan kaldırır.
Haberin fotoğrafları