kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Denizlispor galibiyeti

Cüneyt TÜRKMEN/SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında geçtiğimiz hafta ligde yendiği Denizlispor'u yine aynı skorla 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibin kalesini koruyan Aykut ve bir gole imza atan Carrusca yazarlara göre gecenin yıldızlarıydı...

LEVENT TÜZEMEN: AYKUT SAYESİNDE (SABAH)

Sık forma şansı bulamayan oyuncuları Fortis Türkiye Kupası'nda oynatma modasına G.Saray ve Denizli tam uymadı. Feldkamp ile Güvenç Kurtar tecrübeliler ile gençleri harmanladı. Kalli'nin gelecek haftalar adına performansını görmek için Sabri'ye şans vermesi de son derece doğru idi.
Maç boyu top iki kale arasında mekik dokudu. Denizli, G.Saray kalesine Yusuf'un organizasyonunda daha çok göbekten hucum etti. Galatasaray golü düşünürken kanatları kullandı. Denizli, Engin ve Güray ile pozisyonlar bulurken Ümit Karan yine gol yollarında cömertti.
Gecenin flaş adamı Kalli'nin göndermek istediği Carrusca'ydı...

... Kaleci Aykut gecenin yıldızıydı. Bir ara Denizli forvetleriyle tek başına mücadele edip inanılmaz kurtarışlar yaptı. Denizli'de de Güray ve Engin'i çok beğendim.

AZİZ ÜSTEL: NELER OLMAZ? (FOTOMAÇ)

... Galatasaray iyi çalışmıyor. Bunu söyleyen tek kişi ben değilim. Bir değil iki 90 dakika art arda oynayacak kadar genç ve dinamik futbolcular 60. dakikadan sonra dilleri bir karış dışarıda dolanıyorlar. Galatasaray'ın nasıl bir taktikle oynadığını anlamadım. Bir ara baktım beş kişi ileride, 5 kişi geride. 35'ine dayanmış Yusuf 35-40 metre gidiyor, önüne kimse çıkmıyor. Dün Galatasaray kazandıysa, Denizli'nin beceriksizliğinden dolayı kazandı.

BÜLENT TULUN: AYKUT SÜPERDİ (FOTOMAÇ)

4 büyüklerden üçünün galip gelemeden kupa serüveninin ilk maçlarını tamamlandığı haftada, Galatasaray biraz zorlamayla da olsa üç puanı alarak iyi bir başlangıç yaptı. Maçın genelinde enteresan olaylar vardı. Bunların başında kaleci Aykut'un fevkalade ciddi, sakin ve klas bir 90 dakika çıkarmasıydı. En az 5 yüzde yüz gollük Denizli atağını akıllıca ve sakince önledi. Bu ataklarda ne hiçbir arkadaşına kızdı, ne kimseyi suçlardı ne de direklerle veya ayakkabısıyla kavga etti. Umarım çok adaletli olduğunu satır aralarında durmadan yineleyen Feldkamp "yiğidin hakkını" verir.

KANAT ATKAYA: AYKUT'U KAZANMAK (HÜRRİYET)

Ligde kozlarını paylaştıktan sonra bu kez kupa için karşı karşıya gelen iki ekip, beklentimin üstünde bir mücadele sergiledi, öncelikle bunu belirtmem lazım.

Futbol kalitesi açısından bir klasik olmayacağı kesin bu maçın. Fakat iki takımın oyuncuları da maçı kazanmak konusunda ciddi bir irade ortaya koyunca mücadele yönü ön plana çıkan, heyecanlı bir karşılaşma seyretmiş olduk en azından.

Sakatlıktan dönmesi sabırsızlıkla beklenen Sabri Sarıoğlu, sürati konusunda şehir efsaneleri yaratılan Serkan Çalık ve meçhul futbolcu Carrusca'yı seyretmek de mümküm oldu...

... Aykut'un kalede gösterdiği performans, ayrıca takdire şayandı.

Neticede Galatasaray, kazanma alışkanlığını sık oynamayan futbolcularını kullanarak sınadı ve skor olarak üstünlük sağladı.

Bu maçın tek kazancı (100 bin doları saymazsak) kaleci Aykut'tur.

Konsantrasyonu ve performansı mükemmeldi. Tebrikler Aykut.

HALİL ÖZER: AYKUT VE CARRUSCA (MİLLİYET)

Kimbilir belki de Fortis Kupası'nın sadece bir yönüyle futbolumuza faydası vardır. Oynamayanlar için bir fırsat. Bu fırsatı bu hafta hemen hemen her takım kullandı. Galatasaray da kullandı. Aykut, Carrusca, Serkan bu fırsattan yararlandı. Daha fazlası yok. Olsa Kalli oynatırdı. Ama yok...

... Aykut dün müthişti. Tek başına en azından 4 golü çıkardı. Hem de öyle üstüne gelme filan değil. Köşelerden çıkardı. Yani reflekslerini kullandı, kaslarını en son limite kadar zorladı. Orkun yüzünden hiç küsmemiş, hep çalışmış...

... Carrusca ise dün Sion maçını unutturdu. Acayip bir gol attı, bir de penaltı yaptırdı. Çok koştu, çok çalıştı. Kalli'nin onu çok dikkatli kullanması gerekiyor. Sion maçı gibi bir maça sürerse yine Arjantinliyi heba edebilir.

ŞANSAL BÜYÜKA: HAGİ KLASİĞİ (AKŞAM)

Galatasaraylı Carrusca'yı yetersiz bulanlar var, acemi bulanlar var...
Hatta "Çaylak" diyenler var...
Ama "Çaylak" denilen Carrusca, kupa akşamında öyle bir gol attı ki, adeta Hagi klasiği gibiydi...
Bu golle büyük ustayı hatırladık...
Selam olsun...
Denizli daha üç gün önce kendi çöplüğünde ötememişti...
A.Sami Yen'de bu kez kafa tuttu, direndi, bazı bölümlerde Galatasaray'ı ceza alanına hapsetti...
Hem de çoluk-çocuk sayılabilecek genç bir kadroyla...
Ama karşısında Aykut'u buldu...
Aykut havadan, karadan ne kadar tehlike varsa hepsini önledi...
Şimdi "Pehlivan tefrikası" gibi günlerce sürecek yeni bir tartışmaya hazır olun...
Aykut mu, Orkun mu?
Kabul edelim ki ibre dün akşam Aykut'a döndü...
Ama Feldkamp bu...
Yaşlı Kurt'un ne yapacağı belli olmaz...
Gaziantep'te kalede Orkun'u görürseniz şaşırmayın...

AHMET ÇAKIR: MAÇI CARRUSCA KAZANDIRDI (ZAMAN)

İnanılması zor ama öyle oldu; Sarı-Kırmızılı takımın bir türlü gönderemediği Carrusca önce attığı nefis gol, ardından oluşturduğu penaltıyla takımının bu maçı kazanmasını sağlayan adamdı.

... Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yaşadığı fiyaskonun ardından Galatasaray da aynı tuzağa düşer miydi? Denizlispor'un dört gün önceki haline bakarsanız, hayır, bu mümkün görünmüyordu. Ancak kimseye söylemese de o maçta ne hata yaptığını Güvenç Kurtar iyi biliyordu. Bu nedenle takımını cesur oynattı. Denizli'de Cim Bom tek kale maç yapmıştı. Bu karşılaşmada ise daha ilk dakikalarda Yeşil-Siyahlı takım, oyunu Galatasaray alanına yıkmayı düşündü ve bunu da becerdi.

Feldkamp'ın çıkardığı kadronun pek tartışılacak yanı yoktu. Sakatlıktan çıkan Sabri ile birlikte kaleci Aykut, Carrusca, Bouzid ve Serkan Çalık'ın 11'de yer bulmaları normaldi.

... Doğrusu, puan hesabına dayalı bir grup maçında bundan daha iyisini bulmak kolay değildi.

Sonuçta Sarı-Kırmızılı takım, Denizlispor karşısında ligden sonra kupada da aynı skorlu galibiyetiyle istediğini elde etmiş oldu.

OSMAN TANBURACI: GÜNÜN MÖNÜSÜ CARRUSCA'DAN (YENİ ŞAFAK)

İlk seyircili maçta modaya uydu, Galatasaray da Fortis'te yedekleriyle oynadı ama bu yedekler de asları kadar 'sisteme uyumlu'ydu. İşte Galatasaray'ı diğerlerinden ayıran özellik ve de güzellik budur! Galatasaray futbol oynuyor. Kalite eksiği de olsa futbol anlayışında eksiği yok. Sebebi de şudur; Kalli bugüne kadar hepsine şans vermişti. Takıma yabancı olan kimse yoktu. Haksızlığa uğrayan kaleci Aykut bile mükemmel işler yaptı.

... Carrusca müthiş bir gol attı. İşte kalite budur. Başkası fişek gibi vurur Carrusca topun dibine vurarak alkışlanacak bir golü sanki eliyle çatala bıraktı. Günün mönüsü bu goldür. Ancak; golün ötesinde Carrusca yoktu! Bu çocuk rakiple 'kavga' edemiyorsa sittin sene yedek kalır! Kavgadan kastım sert futboldur. Oyunda devamlılıktır. Takıma katkıdır; tek vuruşluk kalite, kremadır!
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 10 7 3 0 20 5 24
2 Sivas 10 7 1 2 17 8 22
3 Beşiktaş 10 6 3 1 12 7 21
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 10 5 4 1 15 9 19
5 Kayseri 10 4 4 2 15 11 16
6 İ.B.B. Spor 10 5 1 4 14 10 16
7 Trabzon 11 4 4 3 14 11 16
8 Ankaragücü 10 4 3 3 12 12 15
9 G.B. Oftaş 10 4 2 4 11 10 14
10 Gaziantep 10 4 1 5 13 14 13
11 Denizli 10 3 3 4 14 14 12
12 Konya 10 2 4 4 11 20 10
13 Ç.Rize 10 3 1 6 9 19 10
14 G.Birliği 10 2 3 5 11 15 9
15 V.Manisa 10 2 3 5 12 18 9
16 Bursa 10 1 5 4 9 12 8
17 Ankaraspor 11 1 4 6 8 14 7
18 Kasımpaşa 10 2 1 7 7 15 7
20:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
11. Hafta
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 1  
 G.B. Oftaş -  
  Konya -  
 Fenerbahçe -  
  Beşiktaş -  
 G.Birliği -  
  Denizli -  
 Bursa -  
  Ankaragücü -  
 İ.B.B. Spor -  
  Kayseri -  
 Ç.Rize -  
  V.Manisa -  
 Sivas -  
  Kasımpaşa -  
 Gaziantep -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
12. Hafta
 Denizli Trabzon Cuma 20:00  
 Ankaraspor İ.B.B. Spor Cumartesi 14:00  
 Konya Ç.Rize Cumartesi 14:00  
 V.Manisa Bursa Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Gaziantep Cumartesi 14:00  
 Kasımpaşa G.B. Oftaş Cumartesi 14:00  
 Beşiktaş Sivas Cumartesi 20:00  
 Kayseri Fenerbahçe Pazar 16:00  
 Galatasaray G.Birliği Pazar 20:00