kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat eşi Oya Talat ile katıldığı sergi açılışda Kıbrıs ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Tarihe ışık tutacak sergi

Öner ÖNGÜN
Kıbrıs Türk tarihi ve kültürüne ait saklı kalmış şer'i kayıtlar, fermanlar ve beratlar gibi pek çok belgenin yer aldığı '400 Yılın Mirası/Kıbrıs'ta Evkaf Kayıtları Sergisi', önceki akşam KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından açıldı. Talat, Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından çok güçlü desteklerle hazırlanan bu serginin, tarihe ışık tutması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Misafir değil evsahibi
Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs'ta misafir değil evsahibi olduklarının ve ülkelerine sahip çıktıklarının bu arşivle bir kez daha belgelendiğini vurgulayan Talat, "Bir zamanlar bizlere '400 yıllık misafir' demişlerdi. Bu sergi ile Kıbrıs'ın sahiplerinden biri olduğumuzu kanıtlamış olduk" diye konuştu. 150 uzmanın 2 yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan belgelerin içerisinden seçilen 100 parça eserin yer aldığı sergi, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi'nde 30 Kasım'a kadar açık kalacak.
Haberin fotoğrafları