kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özgü Namal, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Altın Portakal’ını aldıktan sonra onu ilk kutlayan kişi yönetmeni Abdullah Oğuz oldu.

Özgü Namal rolün hakkını verdi

* 'Altın Portakal'dan ödül kazanacağınızı tahmin ediyor muydunuz? Film ortaya çıktıktan sonra kendi oyunculuğuma baktım ve çok beğendim. Sonra köşe yazarları benim için güzel eleştiriler yazdı. Bu konuda bana güven gelmişti. Amerika'dan gelirken "Bir gün Altın Portakal'ı alacağım" demiştim. Bu benim en büyük dileğimdi ve gerçekleşti.

ŞANS YETERLİ DEĞİL

* Türkiye'de çektiğiniz ilk filmle ödül almanız dezavantaj oldu mu? Evet oldu. İnsanlar, "Türkiye'ye yeni geldi, ünlü oldu. İlk filmiyle ödül aldı" dedi ama gerçek öyle değil. Ben bu işte yeni değilim; 14 yıldır tiyatrodayım. 8 yıllık bir eğitim sürecim oldu. Bu yüzden sonuna kadar hak ettim bu ödülü!

* Şanslı olduğunuzu düşünenler de olabilir... Tek başına şans yeterli değil. Ben buna 14 yıldır hazırlanıyorum. Hiçbir yönetmen kendi projesinin başrolünü donanımsız bir insana teslim etmez.

* 'Mutluluk' filmindeki partneriniz Özgü Namal 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilince, medyada 'Ödülü Nurgül Yeşilçay'ın hak ettiğine dair' haberler çıktı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? Nurgül Hanım'ın oynadığı filmi izlemedim. Ama Özgü'nün 'Mutluluk'taki performansı görülmeye değerdi. Rolünün hakkını verdi. 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülü Özgü Namal'ın hakkıydı ve o da hakkı olanı aldı.

* Türkiye'de oyuncu olarak kimleri beğeniyorsunuz? Haluk Bilginer, Zuhal Olcay ve Özgü Namal'ı çok beğeniyorum. Çünkü bazı insanlar iyi oyuncudur ama star ışığı yoktur. Özgü'de bu tılsım kesinlikle var!