kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Geniş basenliler belden bollaşan etekleri tercih edebilir.

Ufak hilelerle kusursuz görünün

ESRA CORUH
Kalın basenler veya kısa bacaklar artık sorun olmaktan çıkıyor. Bunun için vücut tipinizi bilmeniz ve ona göre kıyafet seçmeniz yeterli..
1- Geniş basenlerim yüzünden pantolon üzerine uzun tunikler giymek zorunda kalıyorum. Basenlerimi ön plana çıkarmayacak ne tür kıyafetler önerirsiniz? (Arzu K - İzmir)

- Geniş basenleri saklamanın en kolay yolu, göğüs altından ya da belden bollaşan bir elbise giymek. Vücudunuzun üst kısmı inceyse, üstü dar ve altı bol olan bir elbise imdadınıza yetişecektir. Üstelik şanslısınız; çünkü iki sezondur bol etek ve elbiseler sezonun 'olmazsa olmazları' arasında!

2- Boyum 1.57. Oldukça minyon bir vücut tipim var. Daha uzun görünmek için ne giymeliyim? Ayrıca bacak boyumun daha uzun görünmesi için yapabileceğim bir şeyler var mı? (Kıymet T. - Adana)

- Minyon olmak sandığınız kadar olumsuz bir şey değil. Örneğin kıyafet bulamama derdi yaşamazsınız. Ayrıca sezonun modası platform ayakkabılar ve stilettolar en çok size yakışır. Bacaklarınızın kısalığından şikayetçiyseniz, kesinlikle bol kesim ve pilili pantolonları tercih etmeyin. Paçası dar ve uzun olan modeller sizin için ideal. Paçalar uzun olmalı ki, topuk boyunuz ne kadar fazla olursa olsun, fark edilmesin. Etekte ise seçiminizi miniden yana kullanın. "Mini giymeye cesaret edemiyorum," diyorsanız, giydiğiniz eteğin boyunun diz kapağının üzerinde bitmesine özen gösterin. Böylece bacak boyunuz kısa görünmez. Omuzlarınız da dar ise karpuz kollu bir ceket ya da gömlekle orantı sağlayabilirsiniz.

3- Bacaklarım kısa ve kalın olduğu için elbise veya etek giyemiyorum. Pantolon giymek ise artık sıkıcı hale geldi. Bacaklarımı ön plana çıkarmadan farklı ne giymemi önerirsiniz? (Özlem C. - İstanbul)

- Bacaklarınızı ön plana çıkarmak istemiyorsunuz diye pantolon içinde saklamanıza gerek yok. Rahatlıkla etek veya elbise giyebilirsiniz. Ancak miniden uzak durun. Dizaltı etek boyu sizin için ideal. Bunun yanı sıra koyu renkte elbise seçmenizde de fayda var. Enine çizili ya da aşağı kısmı büyük desenli elbiseleri de tercih etmeyin. Daha kısa bir elbiseyi, uzun botlarla da tamamlayabilirisiniz.

4- Omuzlarımın daha dar görünmesi için önerilerde bulunabilir misiniz? (Ceyda A. - İstanbul)

- Geniş omuzlara sahip çoğu kişi, omuzlarının daha dar görünmesini sağlamak için bu bölgelerini kıyafetle kapatma yoluna gider. Ancak bunun tam tersi, omuzları açıkta bırakan kıyafetler seçmek daha doğru. Örneğin boyundan bağlanan üstleri tercih edebilirsiniz. Ancak kayık yakadan mümkün olduğunca uzak durmanızı öneririm.
Haberin fotoğrafları