kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Russell Crowe bu kez bir western’le karşımızda.

Empire sunar

(3:10 to Yuma) 3:10 Yuma
Tür: Western Yönetmen: James Mangold Oyuncular: Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda, Logan Lerman. Ünlü bir eşkıya olan Ben Wade (Russell Crowe) yakalanır, yanına aralarında züğürt çiftçi Dan Evans'ın da (Christian Bale) bulunduğu bir polis müfrezesi verilir. Amaçları Wade'e, Contention kasabasına kadar, Yuma hapishanesine gidecek olan 3:10 trenine yetişmesi için eşlik etmektir. 1957'deki Delmer Daves imzalı westernin bu yeniden yapımında, ilkinden farklı olarak, küçük bir polis memurunun Wade'i mahkûm trenine kılavuzluk etmesini takip eden yeni bir ara bölüm eklenmiş. Samimi bir western, dobra insan Bale ile yabani Crowe arasındaki rol düellosu filmin en can alıcı yeri.

(The Kingdom) Krallık

FBI ajanı Ronald Fleury (Jamie Foxx) terörle mücadele ajanlarından oluşan bir ekiple (içlerinde Chris Cooper ve Jennifer Garner da var) Suudi Arabistan'a gider. Bu ekibin amacı Amerikalı bir benzin şirketinde çalışan ve ailelerine düzenlenen terör saldırısını araştırmak, bu saldırının arkasındakileri bulup temizlemektir. Suudi Arabistan elçisinin kendilerine tanıdığı müddet beş gündür. Bu politik aksiyon filmi, saatli bir bomba gibi. Peter Berg ölüm kalım anlarında adrenalininizin fırlayacağı, gerilimi sağlam sahneler hazırlamış, araba takip ve silahlı çatışma sahneleri oldukça başarılı. Ancak filmin fazla net olan politik duruşu, tartışmalara da gebe.

Irina Palm

Tür: Dram Yönetmen: Sam Garbarski Oyuncular: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop, Siobhan Hewlett. Müzikal kişiliği kadar beyazperdedeki oyunculuğuyla da bilinen İngiliz sanatçı Marianne Faithfull, bu kez Irina Palm olarak karşımıza çıkıyor. Maggie (Faithfull), torununun ölümcül hastalığını tedavi ettirmek için bir seks kulübünde çalışmaya karar veren orta yaşlı bir dul kadındır. Para kazanmak için son şansı olan bu işi başta oğlundan ve çevresindeki arkadaşlarından saklar. Ancak günün sonunda bu sır ortaya çıkacaktır. Bu arada kulübün sahibi Miki (Manojlovic) ile aralarında tuhaf bir yakınlık başlar. Faithfull'un sade ve samimi oyunculuğu göz dolduruyor.

Dikkat, .ehvet (Se Jie)
Tür: Dram, savaş Yönetmen: Ang Lee Oyuncular: Tony Leung, Tan Wei, Joan Chen, Anupam Kher. Altın Portakal'ın açılışını yapan Dikkat, Şehvet, Uzakdoğu sinemasının dev ismi olan Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee'nin son filmi. 2. Dünya Savaşı sırasında Japon işgali altındaki Şangay'da geçen karmaşık bir aşk hikâyesi. Japon güdümlü kukla hükümetin istihbarat şefi olan Bay Yee'ye suikast düzenlemeyi hedefleyen bir grup direnişçi öğrencinin etrafında gelişiyor. Ünlü kadın yazar Zhang Ailing'in aynı adı taşıyan romanından uyarlanan film, Ang Lee usulü, tutkulu ve çarpıcı bir öykü anlatıyor. Erotik olmaktan çok duygusal bir anlam taşıyan seks sahnelerinin ne kadar kesileceği de merak konusu.

Sıfır Dediğimde
Tür: Gerilim, dram Yönetmen: Gökhan Yorgancıgil Oyuncular: Damla Tokel, Görkem Yeltan, Hazım Körmükçü, Oktay Kaynarca. Film, resim öğrencisi Aslı'nın, okuldan aldığı eski bir kitabın da içinde bulunduğu çantasını kaybetmesiyle başlıyor. Olanları hatırlamadığı için arkadaşlarının yardımıyla hipnoza başvuran Aslı, kendisi ile ilgili birçok gerçeği keşfeder. Geçtiğimiz yıl, Mahkûm filmi ile karşımıza çıkan Gökhan Yorgancıgil'in imzasını taşıyan filmde, Hazım Körmükçü, Oktay Kaynarca gibi isimler başrolde yer alıyor. Türk sinemasının son yıllarda, korku ve gerilim türüyle flörtünün sonuçlarını beğenenler, Sıfır Dediğimde'ye bir şans tanımalı.

Across The Universe
Tür: Müzikal, dram Yönetmen: Peter Berg Oyuncular: Jim Sturgess, Evan Rachel Wood, Joe Anderson, Dana Fuchs. Across The Universe, bir The Beatles parçası. Bu müzikalde ise bir The Beatles parçasından çıkarak, grubun farklı parçaları iki saat boyunca art arda diziliyor. Film '60'larda geçiyor ve dolayısıyla o döneme ait her tür kod mevcut: Vietnam Savaşı'na karşı isyan, Jimi Hendrix, Janis Joplin ve bitmek bilmeyen araba yolculukları... Liverpoollu Jude (Jim Sturgess) adında bir genç Atlantik'i geçerek hiçbir zaman tanışmadığı babasını arar, sonra Max (Joe Anderson) adından birine rastlar, ikili bir Lennon/McCartney portresi çizerler, sonra Jude, Max'in kız kardeşine (Evan Rachel Wood) âşık olur. Üçlünün başından geçenlerin anlatıldığı, kimi zaman Moulin Rouge'u, kimi zaman da bir Beatles albümünü çağrıştıran bu filmi yine de özellikle Beatles hayranları kaçırmasın!

EMPIRE NOTU:
Empire bu ay, Krallık ve 3:10 Yuma filmlerinin setindeydi. Krallık filminden yola çıkarak, "Ortadoğu Hollywood'un yeni Vietnam'ı mı?", onu tartışıyoruz. Ayrıca Across The Universe vesilesiyle şarkı adlarından türeyen filmler dosyası da var. Hediye DVD'ler ise İnci Küpeli Kız ve Fargo.
Haberin fotoğrafları