kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Din dersinden muaf öğrenciye alternatif soru

30. 6, 7 ve 8'inci sınıftan DPY-B sınavına giren öğrenciler 2008'de ayrıca DPY-B sınavına girecek mi? İlköğretimin 6 ve 7'nci sınıflarında okuyan öğrencilerin Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY-B), Seviye Belirleme Sınavı'yla birlikte, 8'inci sınıfların Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ise OKS ile birlikte yapılacak. 5, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda okuyan öğrenciler 4 Mayıs 2008'de yapılacak Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına isterlerse girecek.

31. Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) testlerin ağırlık katsayıları ne olacak? Türkçe testinin ağırlık katsayısı 4, matematik testinin 4, fen bilgisi testinin 3, sosyal bilgiler testinin 3, yabancı dil testinin 1.

32. SBS'de hangi derslerden sorulacak? Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, bosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden soru sorulacak. Sorular öğrenim görülen yıla ait olacak ve eski yılları kapsamayacak.

33. SBS'de hangi derslerden soru yok? Müzik, beden eğitimi, resim, seçmeli dersler, rehberlik ve sosyal etkinliklerden sorulmayacak.

34. SBS'de soru sayısı ne olacak? 6'ıncı sınıflarda 80, 7'nci sınıflarda 90, 8'inci sınıflarda ise 100 adet (2009 yılından sonra) soru sorulacak.

35. SBS'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden soru sorulacak mı? Din kültürü ve ahlak bilgisi sorusu sosyal bilgiler testinin içinde yer alacak. Bu dersten muaf olan öğrencilerle bunları cevaplamak istemeyenler için alternatif sosyal bilgiler soruları yer alacak.

36. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan ilköğretim öğrencileri Seviye Belirleme Sınavı'nda ne yapacak? Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler için Sosyal Bilgiler sorularının içinde alternatif soru hazırlanacak. Bu öğrencilerin sınav değerlendirmeleri buna göre yapılacak.

37. SBS'de yabancı dil sorulacak mı? İlköğretimde zorunlu yabancı dil olarak okutulan İngilizce, Almanca ve Fransızca derslerinden soru sorulacak.

38. SBS'de seçmeli yabancı dillerden soru sorulacak mı? Seçmeli olarak okutulan yabancı dil derslerinden soru sorulmayacak.