kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey Irak sınırından sıcak görüntüler

Sadık GÜLEÇ Kuzey Irak Uğur CAN Hakkâri/Yüksekova
Dağlıca'da yaşanan olay Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Şehit cenazelerine binlerce vatandaş katılırken operasyonlar da aralıksız sürüyor. SABAH muhabirleri Hakkâri'deki operasyon hazırlıklarını ve Kuzey Irak'taki gergin bekleyişi görüntüledi. 13 yıl önce kaçırılan askerleri PKK'dan alan Fethullah Erbaş ve o kurtardığı askerlerden İbrahim Yaylalı ise kaçırılan askerlerin sağ salim döneceği görüşünde.

BU KAÇINCI YANGIN?
Yolun iki tarafında otlar tutuşmuş yanıyor. Tabii hemen aklınıza çatışma geliyor. Kürt köylüsü ise buralarda gördüğü kaçıncı çatışma olduğunu bile unutmuş, sakince tarlasına doğru yol alıyor.

YOL EMNİYETİ Dağlıca'daki saldırının ardından, bölgedeki bütün yollarda askeri araçlara rastlamak mümkün.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR Yüksekova-Hakkâri arasındaki karayolunda zırhlı araçlar eşliğinde yol emniyeti sağlayan askeri birlikler...

MAYIN TARAMASI PKK'lı teröristlerin mayın döşemesi ihtimaline karşı askerler ve köy korucuları, mayın dedektörü ile kontrol yapıyor...

ÇOCUKLAR HER ŞEYDEN HABERSİZ Burası Kürdistan Demokrat Partisi'nin kontrolündeki son köy. Çocuklar küçük bir odadan oluşan okullarının önünde oynuyor.

HER YER KAYALIK Bölge o kadar dik ve sarp ki en küçük düzlükler dahi değerlendiriliyor. Yolun hemen altında, aslında suların akması için yapılmış bir kanal, hayvan barınağı olarak kullanılıyor.

ONLARIN DERDİ KEÇİLERİ Kürt göçerler, şimdi PKK'nın olduğu bölgede yüzyıllardır yaşıyor. Ancak savaş söylentilerinden sonra onlar da biraz daha içerilere çekiliyor. Savaş onlar için bütün geçim kaynakları olan keçi sürülerini kaybetmek demek.

HABUR ENDİŞESİ Erbil esnafı, Halil İbrahim Sınır Kapısı'nın kapanması durumunda sıkıntıya gireceklerini söylüyor. Habur kapanırsa İran ve Suriye'den mal alacaklar.

ERBİL'DE AMERİKAN PAZARI Geçmişin yerel kıyafetli peşmergelerinin yerini kırmızı ya da bordo bereli askerler almış. Bütün askeri kıyafetlerini Amerikan Pazarı'ndan alıyorlar.
Haberin fotoğrafları