kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tecavüzün bile sebepleri varmış!

-Çok Anadolulu gibisiniz, hiç yıllarını ABD'de, Avrupa'da geçirmiş birine benzemiyorsunuz.
- Benim kafam çok Amerikalı, fevkalade açık fikirliyim ama ruhum, kalbim Türk'tür. Ama doğrucuyum ben, dünyanın her yerinde bir doğru vardır, iki doğru yoktur, unutma bu sözümü. Bana şu ana kadar kimse "Yanılıyorsunuz," demedi. O kadar çok seviliyorum ki doğru olduğumdan eminim.

- Sizi sevenlere benzediğiniz için olabilir mi?
- Ben basitleştirerek konuşuyorum, öbür türlü kimse anlamaz ki, anlaşılmadığınız sürece ne konuşursanız konuşun.

- Eşinin başka bir kadına gittiğini, kendisini de boşamadığını, hatta zorla tecavüz ettiğini söyleyen bir kadına kocasından ön sevişme istemesini önerdiniz. Evlilik içi tecavüzün suç olduğunu bilmiyor musunuz?
- Hayatım tecavüzün sebepleri de var. Yani tecavüz durumuna getirmemesi lazım. Erkeklerin en hassas olduğu nokta cinsellik. Ben daima karşılıklı konuşmak ve yumuşak yumuşak anlaşmak gerektiği kanaatindeyim. İnsanlar bana ihanetle geliyor, mükemmel bir çift olarak gidiyor buradan.

- Eşinden şiddet gören kadınlara ne diyorsunuz?
- Şiddet gösteren erkeklere hiç sempatiyle yaklaşmıyorum ama kadınlara da "Mümkünse dayak yemeyecek şekilde davranın," diyorum. Tabii haklarını aramalarını da öneriyorum, hatta bazen kendimi çok militan buluyorum.

- Bir kadın dayak yememek için nasıl davranır?
- Kitabımda yazmışım nasıl kavga edileceğini, buna göre davransınlar. Kocası parlamaya başlayınca başka odaya gitsin.

- Ya bunu yapamıyorsa?
- Yapamıyorsa adam bağırmaya başladığında karşısında durmamak lazım. Ne kadar haklı olursanız olun o sırada provoke edilmemeli erkek. Çünkü bizden daha güçlüler.