kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan Erdoğan'dan birlik çağrısı

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Cumhuriyetin 84. yıldönümünün tam bir duygu birliği ve gururla kutlandığını belirtti.

Atatürk'ün "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin değerlerinin etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenmek gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır" dedi.

Türk milletinin "kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına" en anlamlı cevabı vereceğine inandığını belirten Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine daha sıkı kenetlendiğimiz sürece bölücü terörün hain saldırıları asla amacına ulaşamayacaktır. Ben etnik kökeni, inancı, yaşam biçimi ne olursa olsun hiç bir vatandaşımızın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatinden asla şüphe duymuyorum."

CUMHURİYETİN EN BÜYÜK BAŞARISI

Cumhuriyetin en büyük başarısının milletin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmesi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bugünlerde aziz şehitlerimizin acısını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını millet olarak derinden hissediyoruz. Bir kez daha ilan etmek istiyorum ki, birlik ve beraberliğimize, anayasal düzenimize kast eden bölücü teröre karşı yürüttüğümüz mücadele, işte bu sağlam zemin üzerinde inanç ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet'in Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine her zamankinden daha yakın olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın da büyük payı vardır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. "

(ANKA)