kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
ŞU sıkıntılı günlerde güzel haberlere ilaç gibi ihtiyacımız var kardeşim. "Kişi Başı Milli Gelirimiz"in 6.619 dolara ulaşması işte bu güzel haberlerden biriydi Abuzittincim. Bunu Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan bey söylemese inanmayacaktım. Gerçi bi gece önce bi tv programında bi başka yetkili bu rakamı 5.400 dolar civarında diye açıklamıştı ama işte biz ekonomimizle öyle mucizeler yaratıyoruz ki, daha üzerinden 24 saat geçmeden, kişi başı gelirimiz 1000 dolardan fazla artıveriyor kardeşim. Bakarsın yarın sabah yataktan kalkınca da 10.000 dolar oluvermiş.
Zaten Avrupalılar da buna "Türk mucizesi" diyip bizi ayakta alkışlamıyorlar mı? Şimdi bu durumda yanılmıyorsam milli gelirde İran'ı yakalamış oluyoruz. Yunanistan'la olan durumu soracak olursan bilmiyorum, ben onlarla konuşmuyorum zaten..
İkinci güzel haber de gene Unakıtan beyden. (Un değil Allah razı olsun bal akıtıyor valla) Yeni hazırladıkları 2008 bütçesiyle "tüm milletin cebine girecek para daha da çoğalacakmış." Ek cep diktirtmemiz lazım. Bu kadar çok parayı nasıl taşıyacağız Abuzittincim?
Bi başka güzel haber de bu yıl turizmde beklenen hedeflerin tutturulması. 20 milyar dolar girdi bekleniyor sene sonuna kadar. Geçenlerde, hatırlayacaksın, bizim ihracatçılar başlarında Bakan bey "100 milyar doları aştık" diye Anıtkabir'i ziyaret edip ilkokul çocukları gibi bi ağızdan "ihracatçı yemini" (o da ne demekse) etmişlerdi.
Şimdi turizmciler "20 milyarı aştık" diye ne yapacaklar merak ediyorum doğrusu. Mutlaka daha görkemli törenler yapmalılar.
Niye dersen, bizim ihracatçılar 100 milyar dolarlık mal satabilmek için 134 milyar dolarlık ara malı aldılar, yani döviz harcadılar. Bunu daha iyi anlaşılsın diye spor diline çevirmek gerekirse basketbol maçını 134-100 kaybettiler. Buna rağmen "100 çektik" diye bi şenlik bi şenlik!
Turizme gelince bunun döviz getirisi hemen hemen net. Yani 20 milyarın büyük kısmı döviz olarak ülkede kalıyor. İşte onun için eğer onlar da tören yapacaklarsa daha görkemlisini yapmalıdırlar diyorum.
Kaldı ki Abuzittincim Türkiye gibi gerek doğa gerek kültür açısından son derece renkli bi ülke için bunlar para değil. 40-50 milyar dolarları çoktan bulmamız lazımdı.
Düşünebiliyor musun, bi örnek, Muğla'ya tüm yıl içinde gelen turist sayısı 2 milyondan biraz fazla. Muğla diyince içinde Bodrum var Marmaris var Fethiye var, Datça, Dalyan, Milas, Köyceğiz, Ören, Ortaca, Göcek... var oğlu var! 2 milyon turist ne ki?
Chicago'da, sadece Sears kulesine Amerikan Kahvesi içmeye her yıl o kadar insan gidiyor. Koca Muğla'ya 2 milyon turist, komik! Tabii bunu Türkiye genelinde düşünmek lazım. Her şeyden önce de devletin "turizm politikası"nın olması lazım. Yok! Çünkü Turizm, günün moda deyimiyle, "teferruat!"
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.