kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte son dönemde bakanlardan gelen birbiriyle çelişen açıklamalar

İLİŞKİLİ HABERLER
İşte son dönemde bakanlardan gelen birbiriyle çelişen açıklamalar
FAİZDE UZLAŞMA YOK
* Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: Merkez Bankası'nın faiz indirimi konusunda Türkiye ve dünya gerçeklerini de göz önünde bulundurarak gerekeni yapacağına inanıyorum. Buna ihtiyaç olduğunu bütün işadamları söylüyor.

* Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Faiz oranlarının yüksek olması, kısmen cari açığın geniş olmasından kaynaklanıyor. Ancak bunu tamir etmek, yavaş ve emin adımlarla mümkün. Çabuk bir çözüm söz konusu değil.

* Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz: Bundan sonraki faiz indiriminin zamanlaması ve miktarı, küresel piyasalardaki gelişmeler, dış talep, kamu harcamaları ve orta vadeli enflasyon görünümünü etkileyen değişkenlere bağlı olarak belirlenecek. Bu konuda taahhütte bulunamam.

EK TEDBİRDE GÖRÜŞ FARKLI
* Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: IMF ile gözden geçirmenin tamamlanması için tedbir alınması gerekiyor.

* Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren: Tüm tedbirler bütçe hesabı içinde düşünüldü. Ayrıca ek tedbir alınması söz konusu değil. Ek tedbirden kasıt bütçe dışında bir ek tedbirse zaten şu anda söz konusu değil. Bütçe bağlanırken önümüzdeki yıl içinde muhtemel risklere, harcama tavanlarına, gelir artışlarına bakarak bir bütçe bağlandı.

SSK PRİMLERİ SORUN OLDU
* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: Hükümet Programı'nda yer aldığı gibi istihdam üzerindeki vergi yüklerini 2008'den başlayarak kademeli olarak 5 puan indireceğiz.

* Devlet Bakanı Mehmet Şimşek: Şu aşamada sigorta primlerinde indirim yapamayız. Çünkü onun için gerekli imkanımız yok. Onun yerine istihdam üzerindeki idari yükleri aşağı çekeriz.

* Nazım Ekren: Koşulları ve zamanı oluştuğunda taahhütlerin yerine getirilmesi konusunda hiçbir tereddüdü olmasın.