kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Memurun fazla mesaisine 5 YKr zam

Yeni Haber
Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri yeni yılda yüzde 5 oranında zamlanarak, 90 Yeni Kuruş'a yükselecek. Yurtiçi gündelikler ise yüzde 5 ile yüzde 7,9 arasında artacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önümüzdeki hafta görüşülmeye başlanacak 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre, memurların fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 5 oranında artış görecek. Halen 85 YKr olan saat başı fazla çalışma ücreti, 1 Ocak 2008'den itibaren 90 YKr olarak uygulanacak.

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de ayda 60 saati aşmamak üzere 1,05 YTL yerine yeni yılda 1,10 YTL fazla mesai ücreti ödenecek.

Her bir makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla Kurul Başkanı, Genel Müdür ve daha üst birim yöneticileri, Strateji Geliştirme Başkanı, Vali, General ve Amiral rütbesine haiz olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki Daire Başkanı ve daha üst birim yöneticileri ile rektör ve il belediye başkanları ile çalışan personele de yine ayda 90 saatle sınırlı olmak üzere 1,10 YTL fazla çalışma ücreti verilecek.

DİĞER FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile üniversitelere bağlı yurtlarda, fazla mesai karşılığı izin kullanamayanlar da, ayda 90 saati aşmamak üzere yeni yılda 95 Yeni Kuruş yerine 1 YTL ek çalışma ücreti alacak.

Bu tutar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevli personel için 90 YKr olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında çalışan ve fiilen yaptıkları fazla mesai karşılığında kendilerine izin verilmesi mümkün olmayanlara da, her bir personel için ayda 60 saatle sınırlı olmak kaydıyla 85 YKr yerine 2008'de 90 YKr ek çalışma ücreti ödenecek.

Açıköğretimde ek görev üstlenenlere de, öğrenci katkı paylarından ödenmek ve her bir personel için 60 saati aşmamak kaydıyla saat başına 1,7 YTL yerine 1,8 YTL ödeme yapılacak.

AYLIK MAKTU FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

Orman muhafaza memurlarının bu yıl 19 YTL olan aylık maktu fazla çalışma ücreti ise yeni yılda 19,8 YTL olacak.

Tasarı ile bu yıl 61 YTL olarak uygulanan edebi kurul toplantı ödeneği 64 YTL'ye, Türk Kodeks Komisyonu toplantı ödeneği de 37 YTL'den 38,5 YTL'ye yükselecek.

TAYİN BEDELİ VE EK TAZMİNAT

Tasarıya göre, Kamu Personeline Tayin Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun uyarınca ödenen tayin bedelinin aylık tutarı, 2008'de de 2100 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Böylece, yeni yılın ilk yarısında, aylık tayin bedelindeki üst sınır 103,5 YTL'yi, ikinci yarıda da 105,6 YTL'yi aşmayacak.

375 sayılı Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerine Memuriyet Taban Aylığı ve Kıdem Aylığı ile Ek Tazminat Ödenmesi Hakkındaki Kanun Hükmündeki Kararname uyarınca ödenen ek tazminat tavanı da yeni yılda 73 YTL olarak uygulanacak. Ancak Bakanlar Kurulu, bu miktarı yüzde 50'sine kadar artırabilecek.

Ek tazminatın aylık tutarı, er ve erbaşlar için de yeni yılın ilk 6 aylık döneminde 127 YTL, ikinci 6 aylık döneminde ise 130 YTL'yi geçemeyecek.

(AA)