kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İsrail'den "yakıt tankı" özürü

Yeni Haber
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail uçaklarınca Suriye'ye 6 Eylülde düzenlendiği belirtilen operasyon sırasında Türk topraklarına yakıt tanklarının düşmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilediğini açıkladı.

Olmert, bugünkü haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk topraklarına düşen yakıt tanklarıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı ve 23 Ekimde Londra'da Erdoğan ile görüşmesi sırasında, "meydana gelebilmiş
herhangi bir zarar nedeniyle" özür dilediğini bildirdi.

Paris ve Londra temasları hakkında bilgi veren Olmert'in, kabine üyelerine, "Gerçekten Türk hava sahasını ihlal etmişlerse (İsrail uçakları), Türkiye'nin saygı duyduğumuz egemenliğine ve toprak bütünlüğüne zarar vermeye ya da kuşku yaratmaya yönelik bir art niyetimiz yoktur" dediği belirtildi.

Kabine toplantısıyla ilgili bilgi veren üst düzeydeki bir İsrailli yetkili, Olmert'in Başbakan Erdoğan ile Londra'daki görüşmesi sırasında, "meydana gelebilmiş herhangi bir zarar nedeniyle", İsrail adına Türk halkı ve hükümetinden özür dilediğini kaydetti.

İsrail uçaklarının 6 Eylülde Suriye'de bir nükleer tesisi vurduğu iddia edilmiş, bu operasyon sırasında bazı yakıt tankları Türkiye sınırları içine düşmüştü. Türkiye, konuyla ilgili olarak İsrail'den resmen açıklama istemişti.

Suriye operasyonunu doğrulamasına rağmen, İsrail tarafı konunun ayrıntıları ve hedef konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Suriye operasyonu, halen dünyanın ilgisinin ve tartışmaların odağında yer alıyor.

AA