kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mitingde patlama: 3 yaralı

Yeni Haber
Kocaeli'de Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Önce Vatan Mitingi'nin yapıldığı alanın kenarında patlama meydana geldi. Patlamada 1'i çocuk, 3 kişi yaralandı.

Yaklaşık 5 bin kişinin toplandığı İzmit Perşembe Pazarı'nda meydana gelen patlama ile korkulu anlar yaşayan vatandaşlar, kendini miting alanı dışına attı.

Mitingin tam başlayacağı sırada meydana gelen patlamada olay yerinde bulunan biri çocuk 3 kişi yaralandı. Durumları ağır olmadığı belirtilen yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Bomba imha ekipleri, olay yerinde bulunduğu belirtilen şüpheli paketi etkisiz hale getirmeye çalışırken, polis ekipleri de olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada, vatandaşlar da terör örgütü aleyhine slogan attı.

PATLAMAYA SES BOMBASININ NEDEN OLDUĞU BİLDİRDİ


Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, ''Terörü Lanet'' mitinginin düzenlendiği Pembe Pazarı'nın yakınında meydana gelen patlamaya ses bombasının neden olduğunu bildirdi.

Namal, yaptığı açıklamada, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organizatörlüğünde, bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Cedit Mahallesi Atatürk Bulvarı Perşembe Pazarı'nda düzenlenen ''Terörü Lanet'' mitinginin başladığı saat 14.00 sıralarında miting alanının yakınında orta refüjdeki çalıların dibinde meydana gelen patlamaya ses bombasının neden olduğunu belirtti.

Patlama nedeniyle 5 kişinin hafif şekilde yaralandığını ifade eden Namal, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü kaydetti.Namal, olay yerindeki incelemelerinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Mustafa Özmen ve Selçuk Demirağ, Suzan Baki Celep, Muammer Celep ile 11-12 yaşlarında olduğu belirtilen Berat Temel'i ziyaret etti. Yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, çevreyi kordon altına alan güvenlik güçleri, çöp kovaları, konteynerlerin içi, Perşembe Pazarı'nın karşısındaki Anıtpark'taki çalılar ile ağaçların dibinde bomba aradı. Bomba uzmanı ekipler patlamanın olduğu yerden malzeme topladı. Ekipler, biri orta refüjde çalıların altında, diğeri Anıtpark'ta bir ağacın dibinde şüpheli iki çantayı bomba imha robotu ve fünye yardımıyla patlattı.

Çevredeki vatandaşların bilgisine başvuran güvenlik güçlerinin, olayla ilgili kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma yaptığı bildirildi. Öte yandan, mitinge katılanlar, patlamaya bir bombanın neden olduğunu öğrenince, terör aleyhinde daha yüksek sesle slogan atmaya başladılar.

Gruptakiler, yaklaşık bir saat süren mitingin ardından olaysız dağıldılar.

(AJANSLAR)