kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hem AB'yi hem ABD'yi eleştirdi

Veli SARIBOĞA - Abbas ÇAKAR
Erdoğan, AB'nin teröristleri teslim etmeyerek samimiyet testinden kaldığını söyledi. Başbakan, ABD'yi de Türkiye'ye rağmen bölgede bazı projeleri hayata geçirmeye çalışmakla suçladı..
Türkiye'nin terörle mücadelede dostlarını yanında görmek istediğini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünü, 'evet bu terör örgütüdür' diye ifade eden ülkelerin, teröristleri, kalkıp da ülkemize teslim etmemeleri anlaşılır bir yaklaşım değil. Bu samimiyet testini aslında kaybetmektir" dedi. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'nin İstanbul'da düzenlediği "Geleceğe Bakış, Kazanılmış Dersler Sempozyumu''nun açılışında konuşan Erdoğan, hem AB hem de ABD'yi Türkiye'yi terörle mücadelede yalnız bıraktığı gerekçesiyle eleştirdi. Erdoğan AB ülkelerinin samimiyet testini kaybettiğini, "Eğer samimi olsalar yapacakları iş, bu teröristleri kendi ülkelerinde barındırmak değil sahibine teslim etmektir. Ama bunu bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesi maalesef yapmadı" sözleriyle anlatttı. Erdoğan, "Geçmişten ders almayanlar, bugün de bölgede, Türkiye'ye rağmen birtakım projeleri hayata geçirmenin peşindedir. Buna stratejik ortağımız Amerika da dahildir'' dedi. Erdoğan şöyle dedi: "Örneğin Irak'la ilgili gelişmelerde, Ortadoğu gelişmelerinde Türkiye sürekli olarak bir kenarda tutulmak istendi. Çözebildiniz mi? Çözemediniz, çözemeyeceksiniz. Ama Türkiye böyle bir arabuluculuğun içinde olması halinde, bu işi çözmek çok daha erken olabilirdi ama buna yaklaşmıyorlar.''

AÇILIŞ YAPTI
Erdoğan, daha sonra geldiği Kocaeli'nde 111 tesisin açılışı ile TOKİ'nin 400 konutunun teslim törenine katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmalarda "Bir tek Mehmetçiğimizi, bir tek evladımızı, bir gram toprağımızı ezdirmeye tahammülümüz yoktur'' dedi.
Haberin fotoğrafları