kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TRABZON BAĞLANTISI... Hrant Dink cinayetinde azmettirici olarak yargılanan Trabzonlu Yasin Hayal yaptığı açıklamalarla olay yaratmıştı. Katil zanlısı O.S. başta olmak üzere "büyük abi" lakaplı ve emniyete de çalıştığı ortaya çıkan Erhan Tuncel de halen yargılanıyor.

Dink suikastinde yedi polise soruşturma yok

Kenan TAŞKIN SABAH-TRABZON
Hrant Dink cinayetinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle haklarında soruşturma açılması istenen 7 emniyet görevlisi için, İl İdare Kurulu'nun ardından Bölge İdare Mahkemesi de "Soruşturma açılmasına" gerek olmadığı kararı verdi. İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayetinin ardından, müşteki avukatları İl İdare Kurulu'na başvurarak, olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle eski Trabzon Emniyet Müdürü olan şimdiki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, yine eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstihbarat Müdürü Engin Dinç, İstihbarat Müdürü Faruk Sarı, Emniyet Amiri Ercan Demir ile polis memurları Muhittin Zenit ve Mehmet Ayhan hakkında soruşturma açılmasını istemişti.

YARGILAMA YOK
Kurul'un müdürler hakkında "Soruşturmaya gerek olmadığına" karar vermesi üzerine Dink ailesinin avukatları Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. Ancak, dosya üzerinden ve müfettişlerin raporları doğrultusunda inceleme yapan mahkeme de müdürler hakkında soruşturma açılmasına" gerek olmadığı yönünde karar vererek, avukatların itirazını reddetti. Bu kararla haklarındaki hukuki süreç tamamlanan 4 müdür, 1 amir ve 2 polis memuru, yargılanmaktan kurtulmuş oldu.