kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak heyeti Ankara'dan ayrıldı

Yeni Haber
Irak heyeti, temaslarını tamamlayarak Ankara'dan ayrıldı.

Heyette, Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizai, Irak Kürdistan Yurtseeverler Birliği (IKYB) Politbüro üyesi İmad Ahmed, Irak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Aydın Halis ve Irak istihbaratından yetkililer bulunuyordu.

Heyetin temasları çerçevesinde dün Dışişleri Bakanlığında Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katılımıyla bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılmıştı.

Görüşmeler, daha sonra heyetin tüm üyeleriyle, ABD ve Irak'ın Ankara büyükelçiliklerinden yetkililerin katılımıyla Hilton otelinde devam etmişti.

Irak Savunma Bakanı Casim, dün ayrıca Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmüştü.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Levent Bilman, Irak heyetinin Ankara ziyaretine ilişkin olarak, "Irak heyetinin bugün bize, daha ziyade uygulanması uzun zaman alacak bazı fikirlerle geldiğini gördük" açıklamasında bulunmuştu.

Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Muhammed Askeri de dün yaptığı açıklamada, Türk tarafına sundukları önerilerden bahsetmiş ve Irak heyetinin, sınır güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine koalisyon güçlerinin de dahil olması önerisinde bulunduğunu belirtmişti.

Bu arada Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, sabah saatlerinde heyetin diğer üyelerinden önce Ankara'da ayrıldı. Vaili, İstanbul üzerinden Kahire'ye gitti.

AA