kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

NASA UFO olayının dosyalarını yeniden açıyor

Yeni Haber
ABD'deki bir federal mahkeme, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın 1965 yılında Pennsylvania eyaletine düştüğü ileri sürülen UFO ile ilgili dosyalarının yeniden incelenmesine karar verdi.

Amerikan hükümeti, Pennsylvania'daki Pittsburgh şehrinin 65 kilometre güneydoğusundaki kırsal arazide meydana gelen esrarengiz olayla ilgili dosyaların açılmasını redderken, NASA'nın mahkeme kararıyla dosyaları açacağı bildirildi.

1965'in 9 Aralık günü, bir çok insan havada uçan parlak bir cisim gözlemlemiş, olay basında büyük yankı uyandırmıştı. Pittsburg bölgesinde sözkonusu cismi gördüğünü söyleyen sayısız kişi bulunmaktaydı. Gizemli olayla ilgili araştırmaların yapıldığı yıllar boyunca, cismi koruluğun içine düşerken gördüklerini söyleyen pek çok şahit ortaya çıktı. Olay günü, cismin koruluğa düşmesinden bir kaç dakika sonra, ağaçların üstünden mavi bir duman yükseldiği, fakat dumanın hemen dağıldığı görüldü.

Şahitlerden makinist Jim Romansky, toprağa gömülmüş, oval biçimli, geniş, metalik bir araçla karşılaştıklarını, aracın bir insanın içinde durabileceği kadar geniş olduğunu anlatmıştı. Cismin bronz-altın renginde ve sağlam bir metalden yapılmış gibi durduğunu kaydeden Romansky, dışarıdan her hangi bir çivi ya da bağlantı yeri görünmediğini, aracın üstünde antik Mısır hiyeroglif yazısını andıran garip işaretler bulunduğuna işaret etmişti.

NASA ve Amerikan hava kuvvetleri ise bütün iddiaları yıllardır 'masalsı' bulduklarını beyan ediyor. Hava kuvvetlerinin o geceki raporunda düşen nesnenin "Meteor yada meteorlar" olduğu ifade ediliyor. NASA kayıtlarındaki bazı belgelerde de "O arazide hiçbir şey bulunamadı" ifadeleri yer alıyor. Kecskburg İtfaiye Departmanı çalışanları ise, askeri araçlarla 'Volswagen minibüs' büyüklüğünde bir nesnenin, üstü kapatılarak askeri araçlarla bölgeden uzaklaştırıldığını ileri sürüyor.

CHA