kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kazım Kanat'ın şimdiki hayali teknesiyle dünya turuna çıkmak.

'Başka birine âşık olsa bile kabul ederim'

- Kemoterapiyi istemediniz. Bodrum'da yaşama kararı aldınız. Bu kararı Sevinç Hanım ve oğlunuzla birlikte mi aldınız? Yoksa tek başınıza mı?
- K.K:
Yapılabilecek hiçbir şey kalmadı. Yapılabilecek tek şey kaldı. O da tekrar hayata sarılıp mutlu olmak. Doktorlar altı noktayı teknik olarak temizleyemiyorlar. Bodrum, deniz havası bana iyi geldi. İstanbul'a döndüğümde doktorlar durumun iyileşmeye doğru gittiğini görüp çok mutlu oldu. İnsanlar, hayatı benim baktığım objektiften görmek istemiyorlar. Hıncal Ağabey'e teşekkür ederim. Beni en çok motive eden insanlardan biridir. Hastalığımın başından beri, çok desteği oldu. "Yaz Kazım bu yaşadıklarını," dedi, doktorlar da öyle. "Bir misyon üstlendin," dediler. Günde ortalama 250 mail alıyorum. Yazdıklarımın, hastane deneyimlerimin, söylediklerimin sağlık sisteminin düzeltilmesinde etkili olduğunu görüyorum. Bir kılavuz kaptan gibi oldum. Hepimizin finali var... Finale doğru gittiğimi biliyorum, 'Şu tarihte bitebilir,' dediğim zaman biter. Avucumun içinden o güvercin uçmaya, ben onu yakalamaya çalışıyorum. Hayat çok basit aslında. Hayallerimi çoğalttım. Teknemi büyüteceğim, dünya turuna çıkacağım. Beni seven peşimden gelir.
- S.K: Heyet Kazım'ı onayladı. Doktorların konrolündeyiz. İlaç tedavimiz devam ediyor. Denizi sevmiyorum ama Kazım için bu yaz teknede kaldım. Fobim var. Kapalı yerde kalamıyorum. Sıcağa dayanamıyorum. Ama eksik olmasın, klima koydurdu kabine. "Beni seven peşimden gelir," diyor. Seni seviyorum ama dünya turuna çıkamam...
- K.K: Teknemin önüne bir çift ayakkabı koyup gideceğim, dünya turuna çıkacağım. Onca fedakârlık yaptı Sevinç, iki yıl daha yapsın... Dünya turunu yapamazsam ne olur? Ölürüm o zaman. Önüme hep hedefler koyuyorum. İddialar koyuyorum, gazetede, televizyonda daha çok çalışıyorum. Paranın ilk kez bu kadar önemli olduğunu öğrendim. Param olmasaydı, ilk öleceklerden biriydim. SSK'da bana altı ay sonraya ameliyat günü verildi... Hemen ertesi gün Amerikan Hastanesi'nde ameliyat oldum. Bütün ameliyatlarda geç kaldım. Doktorlar cerrahlığın zirvesine çıktılar. Doğan Sarıbeyoğlu, dokuz saatlik ameliyatımdan sonra cerrahlığı bıraktı. "Seninle jübilemi yaptım," dedi.
- S.K: Biz hiçbir şeyi bırakmadık. Birlikte, oğlumuzla hayata daha da sarıldık. Korunduğumuza inanıyorum. Kazım, tedavisini aksatmıyor. Tamamlayıcı tıptan da yararlanıyoruz. Yurtdışından gelen esmer pirinç tozu alıyor. Birçok bitkiden yapılan bir karışım içiyor. Mutlu olacağını bildiğim her kararını destekliyorum.

- Eşiniz, "Âşık oldum, bu aşkı yaşamak istiyorum," derse ne yaparsınız?
- S.K
: "Ben mutluyum," diyorsa, en olmayacak şeyi bile kabul ederim. "Âşık oldum," derse bile... Yeter ki yaşasın!