kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aman geçen sezondan kalmayın!

Esra Çoruh
20.10.2007
Moda tutkunlarının kâbusu, kilo alıp en sevdiği jean'e girememesi mi, yoksa bir davette aynı elbiseyi başkasında görmek mi? Her ikisinden daha da kötüsü var: Geçen sezondan kalma görünmek!..
Bir gün moda olan bir şey önümüzdeki sezon yok olup gidiyor. Modayı ne kadar yakından takip etseniz de her sezon ortaya çıkan ve 'sezonun olmazsa olmazları' olarak adlandırılan yeni trendleri takip etmek zor olabiliyor. Kendinizi modanın sıkı takipçisi bir 'fashionista' olarak adlandırıyorsanız, kabusunuz da bu demektir. Aslında daha da kötü bir kabusunuz var; geçen sezondan kalma görünmek! Her yeni sezonla birlikte gardırobumuzdaki 'eskilere' göz gezdiririz. Yeni sezona uyarlayıp giymeye devam edeceklerimiz, saklayıp daha sonraki sezonlarda giyeceklerimiz ya da artık hiç giyemeceklerimiz... Özellikle geçmiş sezonun 'bariz' tasarımlarına yatırım yapıp, sonra da bir kenara attığımız parçalar, hepimizin düştüğü hata. Özellikle modanın sıkı takipcileri, sezonluk düşünüp en trendy parçaları alır. O sezon, giyilir giyilmesine ama peki ya bir sonraki sezon? Bir önceki sezonun baskı desenli bir elbisesi, her moda çekiminde kullanılan iddialı ayakkabısı ya da 'it' çantası... Bu parçaları bir sonraki sezon giydiğinizde, bunlar akılda kalan parçalar olduğu için anında 'demode' olabileceğinizi düşündünüz mü?

HIZLI ÜRETİM ÇABUK TÜKETİM

Moda olan parçaları çabuk tüketmemizde zincir mağazaların payı büyük. Önemli dünya markalarının moda dergilerini süsleyen iddialı reklamlarında ya da defilelerinde gördüğümüz kıyafet ve aksesuarların benzerlerini; H&M, Zara, Mango gibi hızlı üretim yapan zincir mağazalarda neredeyse aynı anda görmeye başlıyoruz. Uygun fiyatlara hızlı üretim yapan markalar, her bütçenin modayı takip etmesini sağlamış oluyor ama trendlerin de çabuk tüketmesine neden oluyor. Değişen trendlere karşı koymanın en güzel yolu, klasik parçalara yatırım yapmak Hiç sıkılmayacağınız ve sık kullanacağınız jean pantolon, her yere giyebileceğiniz siyah küçük elbise, kış mevsiminin vazgeçilmezi siyah, boğazlı kazak, klasik bir trençkot ya da beyaz gömlekten kim sıkılabilir ki? Bu tür klasikleri de, her zaman sezonun yeni aksesuarlarıyla tamamlayarak güncel görünebilirsiniz. Üstelik paranız cebinizde, gardırop rahat...
Haberin fotoğrafları