kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Renk uyumunun 5 kuralı

Esra ÇORUH
Bu kravat, bu gömlekle uyumlu mu? Gömleğin rengi, pantolona uyuyor mu? Erkeklerin kafasını karıştıran renk probleminin çözümü için bilinmesi gerekenler.....
1- Beyaz Her Şeyle Uyumlu
Beyaz gömleği çok seviyorum. İşte de hafta sonu da vazgeçemiyorum. Beyaz gömleği farklılaştırmak için hangi renklerle tamamlamalıyım? (Aydın K.-Adana)
- Bedeninize uygun beyaz bir gömlek vazgeçilmez. Ayrıca renk olarak da beyaz, en rahat tamamlayabileceğiniz renklerin başında geliyor. Çünkü her renk ve desende kravatla uyumu mükemmel olur. Ama sık giyiyor ve fark yaratmak istiyorsanız, canlı renklerde kravatlarla tamamlamanızı öneririz. Gri bir takım, beyaz gömlek ve canlı renkte bir kravat çok şık duracaktır. Ya da hafta sonları için jean ile beyaz gömleğinizi tamamlayabilir ve pastel renkte bir V yaka triko kazakla giyebilirsiniz. Ya da lacivert bir blazer ceketle tamamladığınızda boynunuza takacağınız bir çizgili, bir atkıyla da bambaşka bir tarza da dönüştürebilirsiniz. Unutmayın, beyaz gömlekle her zaman şık, temiz ve modern görünebilirsiniz.

2- Klasikten Şaşmayın
- Merhaba, takım için en rahat kullanabileceğim renk nedir söyler misiniz? (Muhsin R. -Edirne)
- Takım için en rahat kullanabileceğiniz renklerin başında siyah ve lacivertin yanında, gri geliyor. Ama ben gri almanızı öneririm. Griyi birçok renkle tamamlayabilirsiniz. Takım dışında sadece pantolon, süveter ya da ceket olarak da gri çok kullanışlı olacaktır. Hem canlı hem de koyu renklerle dilediğiniz gibi tamamlamak sizin elinizde. Unutmayın; gri hem şık, hem klasik hem de cool bir renk.

3- Renkli Pantolona Hayır!
- İtalya'ya gittiğimde rengârenk pantolonlar giymiş erkekler görüyorum. Sizce Türkiye'de de kırmızı, turuncu gibi renklerde pantolonlar giyilebilir mi? (Talip D.-İstanbul)
- Kişisel fikrimi sorarsanız, canlı renklerde pantolonlar giymekten kaçının! Gardırobunuzda daha sık giyebileceğiniz renkler bulundurun. Örneğin haki tonları, gri, siyah, lacivert, antrasit her zaman her yere rahatlıkla giyebileceğinizi renkler. Ayrıca artık jean'lerin de bir çok tonu var. Kırmızı, turuncu, bordo gibi renkler tamamlaması zor olduğu gibi, sizi palyaço gibi de gösterebilir!

4- Tonlara Dikkat
- Sonbahar-kış sezonu için pardösü almak istiyorum. Takımlarım genellikle gri tonlarında. Sizce ne renk pardösü almalıyım? (Suat Ü.-İstanbul)
- Renkleri kullanmanın en basit yolu, aynı tonları bir arada kullanmaktan geçiyor. Bu basit kuralla çok uyumlu alternatifler oluşturabilirsiniz. Örneğin gri bir takım elbise giyiyorsanız, pardösünüz de yine grinin açığı ya da koyu tonlarında olması uyumlu olacaktır. Devetüyü rengi ve siyah pardösü de her şeyle kolaylıkla tamamlanabilir.

5- Takım Elbisenizi Gençleştirebilirsiniz
- Sabahları en çok zorlandığım gömlek ve kravat seçimi. Sizce kravat seçerken canlı renkler kullanabilir miyim? (İbrahim S.-İstanbul)
- Canlı renklerde bir kravat her takımın içinde çok hoş duracaktır. Örneğin, lacivert bir takım giydiğinizde küçük mavi ekoseli bir gömleği kırmızı bir kravatla tamamlarsanız kıyafetinize canlılık gelir. Tamamlayıcı renkler kullanmak her zaman için bir hareket getirir ve her gün takım giyen birisi için eğlenceli olacaktır.