kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Necati Şaşmaz dizide Polat Alemdar rolünde.

Audi 'Vadi'de kan görmeye dayanamadı

ÖZHAN TEZEL
22.10.2007
Kurtlar Vadisi dizisinde otolarının kullanılmasından rahatsız olan lüks otomobil üreticisi Audi, Diziye aracı biz vermedik, marka imajımızın popüler dizilerle özdeşleşmesini istemiyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Audi 'Vadi'de kan görmeye dayanamadı
Televizyon kanallarının günde iki dizi ortalamasına sahip program akışlarını fırsat bilen şirketler artık dizilerin her karesine reklam veriyor. Karakterlerin gittiği restorandan kaldığı otellere, yaşadıkları evlerden bindikleri otomobillere herşey birer reklam mecrası. Bu fırsattan yararlananların başında otomobil markaları geldi. Dizilerdeki kahramanların bindiği otoların hayranları tarafından da tercih edileceğini uman firmalardan biri Doğuş Otomotiv bünyesinde yer alan Audi'ydi. Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın oynadığı 'Yağmur Zamanı' adlı diziye Audi tahsis eden firma ilerleyen aylarda ise bu politikadan vazgeçti. Türkiye'deki imajını belirli bir kesime hitap eden, şiddet unsurları içeren veya politik TV dizileriyle özleştirme kararından vazgeçen Audi, premium segmentteki rakiplerinden bu şekilde ayrılarak özel ve nötr imajını korumak istedi. Yeni Audi A4'ün dünya lansmanında konuşan Doğuş Otomotiv-Audi Pazarlama Müdürü Özgür Özbalaban, "Audi markasının imajının televizyon dizileri gibi popüler unsurlarla özdeşleştirmek istemiyoruz. Audi'yi kısa vadede popüler bir unsurla ilişkilendirilmek marka bilinirliğini hatta satışları artırabilir. Ancak genelde uzun vadede bu eğilim ters yönde olur, hatta dezavantaj yarattabilir" şeklinde konuştu. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide kendilerinden izin alınmadan Audi marka araç kullanıldığını bildiğini belirten Özbalaban, "zannedersem Polat'ın sağ kolu rolündeki Abdülhey Audi kullanıyor. Kesinlikle bu aracı biz tahsis etmedik. Kaldı ki bu dizide Audi markası kullanılmasını uygun görmüyoruz. Fakat kullanmayın demek gibi bir yaptırım yetkimiz yok" dedi. Tezkere kararı alınmasıyla popülerliği tekrar artan ve yayından kaldırılan bölümü geçtiğimiz hafta ekranda yer alan Kurtlar Vadisi dizisinde çatışma sahnelerinde Abdülhey'i Audi'den inerken görmek mümkün. Premium segmentte markalarını konumlandırırken rakiplerinden farklı bir yol izlemeyi tercih eden Audi için ise bu kareler imaj kaygısıyle eş anlamlı.

AUDI'DEN YAKIN MARKAJ
İstanbul dışındaki lüks oto pazarından pay kapmak ise Audi Anadolu'da da yoğun bir imaj çalışması yürütüyor. Satışlarının önemli bir bölümünü İstanbul'da gerçekleşmesine rağmen Anadolu'ya büyük önem verdiklerini açıklayan Doğuş Otomotiv-Audi Pazarlama Müdürü Özbalaban "Anadolu'da markamızın imajını doğru şekilde konumlandırmak ve markayı tanıtmak amacıyla yüksek bürokrat veya bölgenin önde gelen işadamlarının ayağına gidiyoruz. Onlara Audi'yi anlatıp kullanmaları için araç tahsis ediyoruz. Böylelikle, markanın Anadolu'da lüks otomobil imajını geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.