kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yunan uçağı Türk hava sahasını ihlal etti

Yeni Haber
Yunanistan'a ait bir askeri uçağın Aydın'ın Didim ilçesi Yenihisar bölgesi açıklarında Türk hava sahasını ihlal ettiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''2007 Yılı Hava Sahası İhlalleri'' bölümündeki duyuruya göre, Yunanistan'a ait bir askeri uçak, dün saat 09.11 ve 09.13 saatleri arasında, Aydın'ın Didim ilçesi Yenihisar bölgesi güneybatısındaki Bulamaç Adası civarında Türk hava sahasını ihlal etti.

Olay, gerekli girişimlerde bulunulması amacıyla Dışişleri Bakanlığına bildirildi.

EGE'DE UÇUŞLARA MÜDAHALE

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında uçuş yapan Türk F-16'larına dün 5 kez önleme yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi'' başlıklı duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında uçuş icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın N. Ankhialos ve Skiros meydanlarından kalkan F-16 ve F-4 uçakları tarafından Midilli Adası batısında 2 kez önleme yapıldı.

Türk F-16'larına, dün ayrıca; Yunanistan'ın Tanagra meydanından kalkan M-2000 uçakları tarafından Midilli Adası batısı ve Sakız Adası güneybatısında 2, Limni meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından da Midilli Adası kuzeybatısında 1 kez önleme yapıldı.

(AA)