kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupalılar Türkiye'den ders almalı

Yeni Haber
Avrupalıların, terörle mücadele konusunda Türkiye'den ders alması gerektiği belirtildi. The Daily Telegraph Kuzey Irak'daki krizden Avrupa'nın kısmen sorumlu olduğunu savunarak "Avrupalılar, terörle mücadele konusunda Türklerden bir iki şey öğrenebilir. Türklerin taktikleri ince olmayabilir ancak etkindir. Avrupalılar, Türklerin daha fazla Avrupalılar gibi davranmalarını beklemekten ziyade kendileri daha fazla Türkler gibi davranmayı öğrenmeli" diye yazdı.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi dış politika editörü Con Coughlin, Avrupa ülkelerinin terörle mücadele konusundaki yaklaşımlarını eleştirdiği yazısında "Avrupa'nın terörle savaşa şaşkın ve bölünmüş yaklaşımı, Kuzey Irak'taki derinleşen krizden kısmen sorumludur" yorumunu yaptı.
Coughlin, Türk ordusunun "Avrupa'nın itidal çağrılarını görmezlikten gelerek PKK terör hücrelerini yok etmek için bir dizi sınır ötesi baskın düzenlediği"ni belirtti.

Türkiye'nin aşırı İslamcı unsurlarına karşı mücadelede Batı'nın "doğal bir müttefik" olması gerektiğini belirten Coughlin, kilit bir NATO müttefiki Türkiye'nin laik siyasi sisteminin, 2003 yılında İstanbul'daki İngiliz Başkonsolosluğuna yapılan saldırıdan sorumlu İslamcı terör örgütlerine karşı kararlı önlemler aldığını kaydetti.

Ancak AB'nin Türkiye'den gelen tam üyelik başvurusuna olumsuz yaklaşımının, Ankara'yı, Avrupa'nın Irak'a ilişkin itidal çağrılarını ciddiye almama eğilimine girmeye ittiği görüşünü dile getiren Coughlin, şunları yazdı:

"Gerçek şu ki Avrupalılar, terörle mücadele konusunda Türklerden bir iki şey öğrenebilir. Türklerin taktikleri çok ince olmayabilir ama etkindir. Terör eylemleri ile tehdit edildiğinde Türkler'in yanıtı faillerinin peşine düşüp yok etmektir. Avrupalılar, Türklerin daha fazla Avrupalılar gibi davranmalarını beklemekten ziyade kendileri daha fazla Türkler gibi davranmayı öğrenmeli"

(ANKA)