kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadın doktora 'Beni kör bıraktın' davası

Hayati ARIGAN SABAH
İş kazası geçirdikten sonra eksik muayene edildiği için kör kaldığını öne süren işçi 56 bin YTL tazminat talep etti. Adli Tıp doktoru kusurlu buldu..
İstanbul Yenibosna'daki işyerinde ambalaj kesim makinesiyle çalışırken sağ gözüne tel parçası sıçrayan Fehmi Şimşek bir gün sonra Samatya Sigorta Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Buradan Göz Polikliniği'ne sevk edilen Şimşek, asistan hekim Jülide Umurhan tarafından muayene edildi. İddiaya göre Dr. Umurhan, Şimşek'in gözünde hiçbir problem olmadığını belirterek, gözündeki kanlanma ve ağrının giderilmesi için 2 damla ve 2 gün istirahat yazdı. Fehmi Şimşek işbaşı yaptıktan sonra sağ gözünün bulanık gördüğünü fark etti. 20 gün sonra özel bir hastaneye giden Şimşek'in buradaki muayenesinde gözünde bir santim boyunda tel bulundu. Şimşek'in gözündeki tel ameliyatla çıkarıldı. Görme şikâyetinin devam etmesi üzerine ikinci kez ameliyat edilen Şimşek'in gözü açılmadı. Mahkemeye sunulan dilekçede Umurhan'ın teşhisi nedeniyle, 20 gün boyunca gözde kalan telin retina tabakasının yırtılmasına ve gözün görmemesine neden olduğu belirtilerek, doktorun ağır kusurlu olduğu ifade edildi.

ADLİ TIP 'HATALI' DEDİ
56 bin YTL tazminat davasının açıldığı Fatih 3. Asliye Hukuk Mahkemesi dosyayı Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu'na gönderdi. Kurul yaptığı inceleme sonucunda Jülide Umurhan'ın hekim hatası yaptığını belirledi. Kurulun raporunda şöyle denildi: "Sağ göze tel çarpması şikâyetiyle başvuran kişiye görme ve göz dibi muayenesi yapılmaması ve lüzumu halinde de direkt grafi ve orbital grafi istenmemesi nedeniyle muayeneyi yapan Jülide Umurhan isimli hekimin davranışının kusurlu olduğuna oy birliği ile karar verildi."
Haberin fotoğrafları