kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Temizlik harekâtı

Yeni Haber
Güneydoğu'da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde güvenlik görevlilerinin şehit edilmenin ardından başlatılan
operasyon genişletilerek devam ediyor. Operasyon, Hakkari, Şırnak ve Siirt'in dağlık kesimlerinin yanı sıra sınırda da sürüyor.

*Korcan Karar bildiriyor. Sıcak bölgeden son gelişmeleri izlemek için tıklayınız...

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla kara birliklerinin sürdürdüğü operasyona hava birlikleri de destekte bulunuyor. Başlatılan temizlik harekatı kapsamında hava destek birliklerinden oluşan kobra helikopterleri ve savaş uçakları teröristlere ait barınakları yerle bir
ediyor.

Savaş uçakları bölge ve sınır kesiminde keşif uçuşları yaptıktan sonra belirledikleri terör yuvalarını bombalayarak imha ediyor.Operasyonlarda mayın temizleme ve arazi arama tarama faaliyetleri de sürüyor. Mehmetçik teröristlerden temizlenen bölgedeki arazileri didik didik arıyor. Arazi arama tarama faaliyetlerinde içerisinde bol miktarda yaşam malzemelerinin bulunduğu teröristlere ait çok sayıda barınak ortaya çıkarılarak imha edildi.

Bu arada, operasyon bölgelerindeki birliklerin malzeme ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik sevkıyata da devam ediliyor. Öte yandan, Cizre'de tanklar Cizre-İdil karayolu üzerindeki alanda olası sınır ötesi operasyonuna karşı hazırlıklarını sürdürürken yoğun güvenlik önlemleri altında sürdürülen çalışmalarda askerler de eğitim yapıyor.