kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bugüne kadar aldığı ödüllerin bir kısmı Polat Tower’daki ofisinde bulunan Emrah; 40’ına merdiven dayamasına karşın hiç aşık olmadığını söyledi: Benim hayatıma girecek kadının annemin varlığını kabul etmesi gerek. Annem benim her şeyimdir!

Yurtdışında çok büyük bir proje başlatacağım

ÖZLEM AVCI MAGAZİN
Sanat hayatının 25'nci yılında 'hit' şarkılarını yeniden seslendiren Emrah, 2008'de çok farklı bir yol izleyeceğini söyledi: 'Best Of'un ardından Türkiye'de albüm yapmayıp, sadece yurtdışı projesine yoğunlaşacağım. Müzik hayatımla ilgili farklı yollar kat edeceğim..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yurtdışında çok büyük bir proje başlatacağım
Müzik dünyasına 'Küçük Emrah' olarak 12 yaşındayken adım atan Emrah, 25 yıllık sanat hayatının 'hit' olmuş şarkılarını topladığı Of' albümünü, kasım ayının ikinci haftasında hayranlarıyla buluşturacak. Ünlü şarkıcı, 'Acıların Çocuğu', 'Boynu Bükükler', 'Candan Sevmeli', 'Unutabilsem' gibi klasikleşen şarkıları aranje ettiklerini belirterek, "En sevilen 12 şarkımı eski lezzetlerini koruyarak yeniledik" dedi. Emrah, Taşkın Sabah ve Feyyaz Kuruş'un yeniden aranje ettiği şarkılarla ilgili şunları söyledi:

YENİDEN SÖYLERKEN AĞLADIM
"Çok iyi bir ekip oluşturduk, çok uzun süre çalıştık. Albümde yer alacak şarkılar, 1984'ten itibaren hit olmuş parçalarım. 'Acıların Çocuğu', 'Boynu Bükükler', 'Candan Sevmeli', 'Yaralı', 'Seninle İlk Defa', 'Ayrılamam', 'Unutabilsem', 'Belalım', 'Götür Beni Gittiğin Yere', 'Sen Affetsen Ben Affetmem', 'Dura Dura' ve 'Narin Yarim' eski lezzetlerinde yeniden yorumlandı. Küçük bir çocukken verdiğim duygu ile şimdi aynı yorumu yapmam kolay olmadı. Gençler, 'Acıların Çocuğu'nu bu albümle tanıyacak."

* Eski şarkılarınızı yeniden yorumlarken neler hissettiniz?
25 yıl önceki sesim ve duygumla okudum şarkılar, şimdi bana hayli duygusal geldi. Etkilendim, heyecanlandım ve zaman zaman ağladım. Hele 'Acıların Çocuğu'nu okurken, çok duygulandım. Herkes beni o şarkıyla tanıdı. 'Büyüdüğü zaman kimse onu hatırlamaz' yorumları yapıldı ama Allah bana 'yürü ya kulum' dedi.

* Rekor bir satış bekliyor musunuz bu albümden?
Müzik sektörünün durumuna rağmen, kasetin çok iyi tiraj alacağını düşünüyorum.

* Sanatçılar yeni albüm çıkarınca, TV programlarını gezip, promosyon yapar. Sizin bu konuda seçici davrandığınız ve katılacağınız programdan para istediğiniz söyleniyor...
Elbette her programın kendine göre güzelliği ve özelliği vardır ama bizim de kendimize göre prensiplerimiz var. Emrah, 25 bu meslekte kendi stratejisini çok iyi belirlemiş bir sanatçı, bir markadır. Prensiplerimize göre gelen teklifleri değerlendiriyoruz. Bu tavrımızın altında yatan şey özgüvendir!

ELEŞTİRİLER BENİ PANİKLETMEZ
* Yurtdışına dair planlarınız var mı?
2008'de müzikal hayatımda çok farklı çizgi çizeceğim. Yurtdışındaki albüm çalışmalarının altyapısını yavaş yavaş oluşturuyorum. 'Best Of'un ardından Türkiye'de albüm yapmayıp, sadece yurtdışı projesine yoğunlaşacağım. Müzik hayatımla ilgili farklı yollar kat edeceğim. Çok büyük bir çalışma yapacağım. 15 gün sonra 2008 yılındaki müzikal çizgim belli olacak. O yüzden benim artık farklı tatlar, farklı heyecanlarla ilgili düşüncelerim

* Bir doymuşluk sözkonusu galiba...
25 yıl dile kolay. Elbette bir doymuşluk var. Heyecan çok güzel bir olay ama panik yapmamak lazım. Çünkü panik yaparsanız, doğru noktaları bulamazsınız. Benim hiçbir zaman paniğim olmadı.

* Son iki dizinizde başarısız olduğunuz söylendi. Bu eleştirilere neler diyeceksiniz?
Şahsıma yönelik çok eleştiri oluyor. 'Eskisi kadar iyi değil, reyting alamıyor' diyorlar. Onlara cevap vermek zaman kaybıdır. Benim umrumda değil ki! Emrah bu güne kadar hiç durmadı, durmayacak. Bir insanın hayat çizgisinde başarı da, başarısızlık da olabilir...

AYNADA KENDİMİ BEĞENİYORUM
* Pişman olduğunuz proje oldu mu?
Ben her projenin başında veya sonunda başarı veya başarısızlığı biraz da kısmet olarak değerlendiriyorum. Olaya bu kadar rahat bakmamın sebebi de yine özgüvenle ilgili. Başarısızlık beni hiçbir zaman demoralize etmez! Eskiden eleştrilere çok üzülüyordum ama tecrübe kazandıkça üzülmemeyi öğrendim.

* Meslektaşlarınıza tecrübeleriniz aktarmak için ders vermeyi düşünür müsünüz?
(Gülüyor) Bazen teklifler geliyor. Bu mesleğe yeni başlamış arkadaşlara kendi tecrübeme dayanarak anlatacağım şeyler var tabii. Ben bunları anlatırken, karşımdaki insanın düşüncesi de çok önemli. Karşımdakinin iyi niyetini anlayabiliyorum. Asla ukala ve kendini beğenmiş biri değilim. Aynaya baktığımda kendimi beğeniyorum; o ayrı konu!

* Kendinizi beğeniyorsunuz...
Kendimi beğeniyorum evet! Bazı sabahlar kendimi çok yakışıklı buluyorum, bazı sabahlar ise kötü hissediyorum.

* Özeleştiri yapsanız hangi huyunuzu eleştirirsiniz?
Biraz inatçıyım galiba. Bu özelliğimi törpülemek isterdim. Özel hayatımda belki kusurlarım olabilir ama işe angaje olunca özel hayatımı unutuyorum.

* İşteki başarınızı özel hayatınıza taşıyamıyorsunuz yani?
Taşıyamıyorum. İş değil ama özel hayatımda başarısız bir insanım. Çok kolay biri değilim. Biraz bencilim galiba.

* Şimdi size milyon kere sorulan soru geliyor; ne zaman evleneceksiniz?
Ben evlenemeyeceğim galiba!

* Evlilikten korkuyor musunuz?
Evlilikten korkmuyorum da, hayatımın kısıtlanacağını düşünüyorum. Kendimi ve karşımdaki insanı mutsuz etmek istemiyorum. Benim hayatımdaki insanın annemin önemini de anlaması lazım. Tartışmaya gerek yok; annem benim her şeyim!

* Anneniz gibi birini arıyorsunuz galiba...
Galiba ama bulmam çok zor. O kişinin, annem konusunda kesinlikle beni anlaması lazım. Çünkü ben çok yalnız büyüdüm sadece annem hep yanımdaydı. Annemin dualarıyla buralardayım. O benim babam, annem, arkadaşım. Annem elbette benim çok mutlu olmamı istiyor ama bizim aramızdaki mutluluğun da bozulmaması lazım.

BEN EVLENEMEYECEĞİM GALİBA!
* Peki ileride evlenmediğiniz için pişman olmayacak mısınız?
O zaman 'bu benim seçimim' diyeceğim.

* Yalnızlığa alışmışsınız siz...
Yalnızlığı çok seviyorum. Hayatımda biri olması çok heyecan verici ama beni rahat bırakacak! 'Rahat bırakacak' lafı yalnış anlaşılmasın; yani kendime ait odam olacak, arkadaşlarımla çıkıp gezebileceğim. Spora gideceğim. Anlayışlı olması lazım ki, o da çok zor. Bir de benim aşık olmam lazım!

* Peki hiç aşık olmadınız mı?
Bilmem? Ama aşık olmak istiyorum.

* Aşık değilseniz o duygu dolu besteleri nasıl yapıyorsunuz?
Yüreğimin nasıl olduğunu kimse bilemez. Ben hayalini kurduğum şeyleri yazıyorum!
Haberin fotoğrafları