kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Evde kullanılan ahşap yapı elemanlarının da kışın zararlı etkilerine karşı güçlendirilmesi gerekiyor.

Ahşap mobilyalarınız kışa hazır mı?

12.10.2007
Soğuk ve yağmurlu havalar yaklaşırken evinizi özel bir bakımdan geçirmek gerekli. Özellikle ahşap mobilyaların ve doğramaların ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenleri dikkate alın..
Soğuk ve yağışlı günler yaklaşıyor ama siz daha evinizdeki ahşap yapı malzemelerinin kontrolünü yapmadınız mı? Aman dikkat! Özellikle pencereler, doğramalar, rabıtalar, dolaplar, masif ahşap veya bambudan yapılan mobilyalar kurtçukların saldırısına maruz kalabilir. Tik ağacından yapılan mobilyalarınızın da bakımını ihmal etmemelisiniz. Artık tik mobilyaların kaldırılma zamanı geldi. Fakat tik mobilyaların kışı sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için kaldırılmadan önce bakımlarının en doğru şekilde yapılması gerekiyor. Piyasadaki bazı ürünler, bu bakımları pratik bir şekilde yapabilmenize imkân sağlıyor. Bauhaus, Praktiker, Koçtaş gibi yapı marketlerde bu konuyla ilgili çok çeşitli ürünler satılıyor. Atölye Praktiker'de bahçe mobilyalarının bakımıyla ilgili eğitimler de veriliyor. Minimar firması tarafından üretilen "Ticol tik bakım seti", yaz süresince mobilyaların yüzeylerinde biriken yiyecek ve insan temasından kaynaklanan yağları temizliyor. Mobilyaları küf, mantar ve bakteri oluşumuna karşı kış boyunca koruyan bu ürünler, ahşabın baharı parlak ve temiz bir şekilde karşılamasını sağlıyor.

GEÇ KALMAYIN
Ev ya da işyerlerimizdeki masif parke, rabıta, doğrama ve yapı elemanlarının verniğinde zaman zaman renk açılması da olabilir. Renk açılması, verniğin altında oluşan boşluklar ya da yüzeyde oluşan delikçikler oldukça sıkıntılı bir mücadele sürecinin başlangıcı anlamına gelir. Kurtçukların meydana getirdiği bu sorun, kimi zaman da yerlerde bulacağınız kaynağı belirsiz talaşla kendisini belli eder. Belinka ahşap bakım ürünleri, ahşap zararlılarına karşı etkili çözümler sunuyor. Belinka'nın Fentin ürünüyle ahşap donanım üzerindeki koruyucu vernik filmini açmadan kurtçukların bulunduğu deliklerden müdahale edebilirsiniz. Tüm ahşap donanım kullanılmaz hale gelmeden kurtçuklara müdahale edilmesi çok önemli. Özellikle evinizden ya da yazlığınızdan bir süreliğine uzaklaşacaksınız, gitmeden önce gerekli kontrolleri yapmayı unutmayın. Ahşap doğramalar konusunda yağmura karşı da önlem almak gerekiyor. Doğramalarınız, alışılageldik sentetik ürünler yerine su bazlı akrilik ürünlerle boyanmış veya verniklenmiş olsa bile, bakımları yapılmadığı takdirde sudan kolaylıkla etkilenebiliyor. Belinka Aquavita bakım sütü, doğramalarda hava koşullarından dolayı oluşan mikro çatlakları ve gözenekleri kapatarak suyun işlemesini engelliyor ve doğramalarınızın ömrünü uzatıyor.
Haberin fotoğrafları