kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her şey daha iyi bir uyku için

Soğuk kış günleri geliyor. Peki gece bir türlü ısınamayanlardan mısınız? Ya da deliksiz bir uykuya hasret kalanlardan mı? Organik pamuktan yapılmış bir yatak size özlediğiniz uykuyu getirebilir..
Yeni güne zinde ve yenilenmiş olarak girmek için yapmanız gereken sadece iyi bir uyku. Nasıl mı? Tabii ki sağlıklı ve doğal ürünlerle... Piyasada doğallık trendinden nasibini almış birçok ürün bulunuyor. İsterseniz organik, isterseniz Aloe Vera'lı bir yatak tercih edebilirsiniz. Tabii NASA destekli uzay teknolojisinin sunduğu yataklar ve yastıklar da var. Antistres bir yatakta uyuyarak güne stressiz başlayabilirsiniz. Doğallık deyince, kaz tüyü yastık ve yorganları da unutmamak gerekiyor. En hafif dolgu maddesi olarak kabul edilen kaz tüyü, sizi gece boyunca ısınmak uğruna üst üste yorgan ve battaniyelerin altında ezilmekten koruyor. Sabah kalktığınızda, yorganla boğuşarak geçirdiğiniz bir geceyi değil, sakin, yumuşak ve huzurlu bir geceyi geride bırakmanız mümkün. Maya Tekstil'in Penelope markasının kaz tüyü yastık ve yorganları, yaklaşan soğuk kış gecelerinde sıcak ve sağlıklı bir uyku için uygun olabilir. Vücut ısınıza, sert ya da yumuşak, yüksek ya da alçak, tercihinize göre değişen Penelope ürünleri arasında en fazla öne çıkanlar; yorganda Climabalance, yastıkta ise Medalion ve Twin. Elyaf, pamuk ve yüne göre daha değerli olan kaz tüyü ürünleri, bakım kurallarına uyduğunuz takdirde, 15-20 yıl kullanabilirsiniz. Yorganınızı ve yastığınızı kaz tüyünden seçtiniz diyelim, peki ya yatağınız? Organik yüzeyli bir yatak alarak doğallık trendini yakalayabilirsiniz. İstikbal Orgatech serisinde, organik pamuk esaslı kumaşla üretilen yatağın yanı sıra çarşaf, alez, yastık ve yastık kılıfı gibi ürünler de doğal bir uykunun kapılarını aralamanızı hedefliyor. Orgatech teknolojisi ile üretilen yatağınızdan memnun kalmadığınız takdirde 30 gün içinde iade edebiliyorsunuz.

ALOE VERA'LI YATAK
Bellona firması da, yeni sezonda uyku kültüründe doğallık trendine uygun bir ürünle çıkış yapıyor. Yeni yataklarında Aloe Vera apreli kumaş ve vücut hareketlerine en duyarlı yay sistemi ofset teknolojisini bir araya getiren Bellona, uyku kalitesini artırmayı hedefliyor. Bugüne kadar ağırlıklı olarak kozmetik maddelerinde kullanılan Aloe Vera ile üretilen kumaş, yatakta bakteri, mantar, böcek ve ev mite'larının oluşumunu engelliyor. Aleo Vera bitkisi ayrıca, enzim, vitamin, mineral, yağ ve amino asit gibi içerdiği 160 önemli biyolojik madde sayesinde uyku problemlerinin minimuma indirilmesine yardımcı oluyor. Bellona'nın Aleo Vera apreli kumaştan ürettiği Offsetform ve Offsetflex yataklarının, stres azaltıcı özelliği ile uyuyan kişiyi dinlendirdiği de iddia ediliyor. Stres ile baş edebilmek amacıyla üretilen Yataş antistress yatak serisi de, günlük hayatın yorgunluğunu ve stresini uykunuzda atarak güne daha sağlıklı ve mutlu başlamanızı amaçlıyor. Antistress yatak serisi için özel olarak üretilen kumaşın, gün içerisinde vücutta biriken statik elektriği bedenden atarak sağlığı tehdit eden vücut gerginliğini ve stresi ortadan kaldırabileceği iddiasını taşıyor. Son yıllarda uyku kültüründe öne çıkan ürünlerden biri de uzay teknolojisine sahip yataklar. Örneğin Tempur yataklarının malzemesi, uzay araçlarındaki astronotların oturma konforu için 1970'lerde Kaliforniya'da, NASA Ames Araştırma merkezinde geliştirilmiş. Daha sonra uzay için geliştirilen bu ürünlerin dünya üzerinde de kullanılabileceğine karar verilmiş. Tempur yatağı ve yastığı vücudunuzun formuna uyup size ağırlıksızlık hissi veriyor. Tüm dünyada yaygın olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bu ürünlerin, sırt ve boyun problemlerini azalttığı iddia ediliyor. Benzer tarzda ürünler sunan firmalardan biri de İşbir Yatak. Firmanın ürettiği, vücut ısısına ve basıncına duyarlı akıllı yatak Viscostar 100 Plus, içeriğindeki yüksek yoğunluklu viskoelastik malzeme ile vücudunuza uyum sağlıyor ve basıncı azaltıyor. Bel, boyun, sırt ve omuz ağrılarını azalttığı da söyleniyor.
Haberin fotoğrafları