kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Kimin kararnamesi Başbakanlık'ta

Yıllardır Türkiye'de akaryakıt kaçakçılığı gündemde. Hata akaryakıt kaçakçılığından elde edilen rantın terör örgütlerine gittiği haberleri gazete sayfalarından eksik olmuyor. Mersin-Bağdat arasında gidip gelen akaryakıt firmalarını belirleyen anlaşmalar (SOMO) çeşitli vesilelerle gündemden düşmedi.
Türkiye ile SOMO arasında yapılan anlaşmaların büyük bölümü Türkiye'nin Bağdat Büyük Elçiliği'nde dönemin Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç'ın dönemine ait. Bugün de aynı isim, DTM Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürlüğü'ne de vekalet ediyor. Ayrıca TürkiyeIrak arasında imzalanan her türlü anlaşmanın en yetkili ismi. SOMO ile sorun yaratan her akaryakıt anlaşması gündeme gelince Şevket Ilgaç ismi ön plana çıkıyor.
Onun için Türkiye-Irak ve dolayısıyla SOMO arasında imzalanan anlaşmalar mercek altına alınmalı, Başbakanlık Teftiş Kurulu bu konuda inceleme yapmalı ve hatta TBMM de bu konuda yeniden bir araştırma komisyonu kurulmalıdır. Böylelikle, bu anlaşmalar sonunda
Ülkeyi zarara uğratan, hatta terör örgütlerine finans kaynağı yaratanlar var ise bunlar ortaya çıkarılmalı, aksi takdirde Ilgaç gibi ismi geçenlere şayet haksızlık yapılıyor ve suçları yoksa, bu da ortaya çıkmalı ve bu gibi isimler aklanmalıdır.
Adından sıkça söz edilen Şevket Ilgaç'ın DTM Anlaşmalar Genel Müdürlüğü'ne atanma kararnamesi de bu arada sessiz sedasız Başbakanlığa ulaştı. Kulağıma fısıldayanlar bu ismin birileri tarafından Müsteşarlığa hazırlandığı yolunda. Hatırlatması bizden.