kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Iraklı liderler ne yapıyor?

Yeni Haber
Iraklı liderlerin terör örgütü "PKK Irak'ı terketsin" sözlerini ve Türkiye'ye terörle mücadele konusunda destek vereceklerini söylemelerine karşın PKK elebaşları Irak'ta rahatça bulunabiliyor. Son olarak Independent muhabiri Kandil dağında terör örgütü elebaşlarıyla görüştü...

The Independent gazetesi muhabiri Patrick Cockburn da, Kandil dağına çıkan çok sayıda yabancı gazeteciden biri oldu.

Terör örgütü PKK elebaşlarının şaşırtıcı bir biçimde kolayca bulunabildiğine dikkat çeken Cockburn, izlenimlerini aktarırken "Bağdat'taki Sayın Maliki veya Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin tehditlerinin etki yaptığı yönünde herhangi bir işaret yoktu" diye yazdı.

Patrick Cockburn haberinde Kandil'deki PKK ele başlarıın çok yakın bir işgale karşı meydan okuduklarını belirtti.

PKK'LILARI KUZEY IRAK'TAN BİR TEK YEREL YÖNETİM ÇIKARTABİLİR

3 bin kadar PKK'lıyı Kuzey Irak'tan çıkartabilecek tek gücün Kürt bölgesel yönetimi olduğunu ancak bunun yapılacağına ilişkin bir işaretin bulunmadığını ifade eden Cockburn, şunları yazdı:

"Bunun bir nedeni de paradoksal olarak Türk hükümetinin, kendisine yardım edebilecek tek Iraklı kurum olan Kürt bölgesel yönetimi ile konuşmamasıdır. Ankara, sınırlarında adeta bağımsız bir devlet olarak Kürt bölgesel yönetiminin büyüyen gücünden korkuyor."

"OPERASYON PKK İÇİN PEK BİR TEHDİT OLUŞTURMAZ"

Böylece PKK'nın, saldırılarını hızlandırdığı geçen yaz başlayan krizden "önemli ölçüde yararlandığı"nı öne süren gazete, PKK'nın siyasi olarak marjinalleştirilmek yerine "birdenbire uluslararası ilgi odağı" haline geldiği görüşünü dile getirdi. Bunun da Türkiye'deki tabanını yeniden tesis etme çabalarına yardımcı olacağını savunan gazete, şu yorumu yaptı:
"PKK, açık bir biçimde söylemese de Türkiye'nin Kuzey Irak'taki bir askeri operasyonunu olumlu karşılar çünkü Türkiye'yi Iraklı Kürtler ve Irak ordusu ile karşı karşıya getirir, PKK içinse pek bir tehdit oluşturmaz."

(ANKA)