kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınların ufkunu açtı sinemada devrim yaptı

Yeni Aktüel dergisi bu haftaki sayısında, son günlerin en çok konuşulan ismi Müjde Ar'ın hayat hikayesine yer verdi. Ünlü sanatçıyı anlatan yakınları, onun sinemada çığır açtığını söyledi..
NTV ekranlarında yayınlanan 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı programın ilk bölümünde, "Bedri diye biri vardı. Benim gazoz kapağımı açtı ama içine akıtmadı" diyerek gündeme bomba gibi düşen Müjde Ar, son günlerin en çok konuşulan kadınları arasında yer alıyor. Aslında bu, 53 yaşındaki sanatçı için pek de alışılmadık bir durum değil. Çünkü hayata gözlerini Kamile Suat Ebrem adıyla açan güzel oyuncu, Yeşilçam'a adım attığı günden beri her hareketiyle olay yaratan oyunculardan biri...

Anasının kızı!
Gazeteci Vedat Ebrem ile Türkiye'nin en çılgın şarkı sözü yazarı Aysel Gürel'in kızı olan Müjde Ar'ın çocukluğu; annesinin "Hırsız da olmayın, fahişe de" şeklindeki öğütlerinin arasında geçmiş. Onun tatlı-sert mizacı, Ar'ın kişiliğinin rengini de belirlemiş. Kendisindeki oyunculuk yeteneğini ise henüz çok küçükken evinin merdivenlerine oturup komşu çocuklara rol kesmeye başladığında keşfetmiş. 12-13 yaşında tiyatroda çocuk oyunlarında oynamaya başlamış. Takvim 1975 yılını gösterdiğinde ise Türk televizyon tarihinin ilk dizisi 'Aşk-ı Memnu'da canlandırdığı 'Bihter' karakteriyle adını tüm Türkiye'ye duyurmuş. Bu diziden sonra reklam oyunculuğu, fotomodellik ve sinema filmleri gelmiş. Önce Ertem Eğilmez imzalı komedi filmlerinde boy gösteren Ar, ardından 'Ah Belinda', 'Fahriye Abla', 'Teyzem', 'Dul Bir Kadın', 'Dağınık Yatak' ve 'Adı Vasfiye' gibi kadın filmlerinde rol aldı. Her yönüyle cesur olan bu filmler onu Müjde Ar yapmakla kalmadı, kanunları olan kadın oyuncuların bile ufkunu açtı.

Kuralları yerlebir etti!
Bu filmler, başroldeki kadın oyuncuyu asla sevişmeyen ve öpüşmeyen bir namus abidesi kılan, cinselliğini sadece kötü niyetli, yuva yıkan vamp kadınlara yaşatan Türk Sineması için bir devrim niteliği yarattı. Üstelik seyirciler bu erotizmden izler taşıyan filmleri, ailece izlemekten de kaçınmadı. Bugüne kadar defalarca Türkiye'nin en seksi kadını seçilen Ar, Samim Değer ve Atilla Özdemiroğlu ile yaşadığı gönül ilişkilerini hüsranla noktaladı. İki yıl önce ise hayatını siyasetçi Ercan Karakaş ile birleştirdi ve kendi yorumuyla iktidar savaşlarının olmadığı bir beraberliğe yelken açtı. Ona göre, Ercan Bey onu sakin bir kadın yaptı.

Her zaman sıradışıydı!
Ancak son dönemde sarf ettiği sözlerle yeniden magazin gündeminin zirvesine oturması herkes gibi Ar'a da şu gerçeği hatırlattı; sıradışı bir sanatçının yol aldığı sularda sükunet aramak imkan dışıydı. Bakın en yakınları bu sıradışı sanatçıyı, Yeni Aktüel dergisine nasıl anlattı...
Haberin fotoğrafları