kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cenk Kalyoncu

'Lüks toplu konut projesi yapıyoruz'

MENEKŞE ATASELİM
100 blok halinde yükselecek 1.3 milyar dolarlık dev proje Ispartakule 'Yeni Bir Şehir'in bin 982 konutluk ilk etabı Ağustos 2008'de tamamlanacak.... Yeni ‘uydukent’ olarak nitelendirilen projenin..
Yatırım bankacılığı ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet göstermek üzere 2006 yılında kurulan Fideltus'un gayrimenkul işlerini yapan Fideltus İnşaat, ilk projesini Ispartakule'de gerçekleştiriyor. İstanbul'un yeni 'uydukent'i olarak adlandırılan, toplam 100 blok ve 6 bin konuttan meydana gelen Ispartakule 'Yeni Bir Şehir', 1 milyon metrekarelik inşaat alanı üzerinde yükselecek. Fideltus'un ortaklarından Cenk Kalyoncu, bu projedeki amaçlarının TOKİ ve Emlak Pazarlama İnşaat'ın stratejisi ile paralel yürüyerek konut ihtiyacını karşılamak olduğunu vurguluyor. "Lüks toplu konut projesi yapıp makul fiyata satıyoruz" diyen Kalyoncu ile projeyi konuştuk.

İlk etap Ağustos 2008'de teslim

* Fideltus ile gayrimenkule yatırım yapma fikri nereden doğdu?
Fideltus, yatırım bankacılığı ve gayrimenkul geliştirme şirketi olarak kuruldu. Gayrimenkul işi yapan Fideltus İnşaat'ın amacı yabancı fonlarla işbirliği yaparak yeni büyük projeler yapıp yönetmek. Bu projeler de hem konut hem alışveriş merkezlerini kapsıyor. Gayrimenkule girişimizin sebebi de sektörün son yıllarda büyük sıçrama göstermesi. Sektörün hızla geliştiğini gördük ve en büyük iş ortaklıklarımızdan birini TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat ile kurarak Ispartakule 'Yeni Bir Şehir' projesine başladık. Ancak Çarmıklı Yapı ortaklığı ile Bursa ve Çeşme'de butik projelerimiz de var.

* Proje 6 bin konuttan oluşuyor. Oldukça büyük. Özelliklerini anlatır mısınız?
Ispartakule 'Yeni Bir Şehir', İstanbul'un en büyük projelerinden. 535 bin metrekare arazi üzerinde, 1 milyon metrekarelik inşaat alanında gerçekleştiriliyor. Emlak Pazarlama İnşaat, zaten Bahçeşehir'de ilk uydu kenti inşa eden kurum. Sonrasında yeni uydukentler gündeme geldi. Biz de 6 bin konutluk, 100 blokluk yeni bir tane yapacağız. Projede konutların dışında 240 bin metrekarelik de ticari inşaat alanı var. İlk etapta, Efes, Olimpos ve Patara isimlerinde 3 adada bin 982 konutu Ağustos 2008'de teslim edeceğiz. 1+1 ile 4+1 tiplerinde daireler var. Büyüklükleri ise brüt 66 ila 197 metrekare arasında değişiyor.

Dairelerin fiyatı ne kadar?
İlk satışa çıktığımızda metrekaresi bin 450 YTL idi. Şimdi ise ortalama metrekare fiyatı bin 525 YTL. Lüks toplu konut yapıyoruz. Çok da hızlı satıyoruz. Bin 300 konutu şimdiden sattık. Çünkü, bu fiyatlarla böyle bir konumda bir daha ev yapılamayacak İstanbul'da. İnsanlar da bunu biliyor.