kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Araç ile amaç

PKK; "terörle mücadele" ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtlerin topyekun karıştırılmasını istiyor.
PKK; "teröre nefret" in etnik nefret haline gelmesini, bu nefretin çoğalmasını, yoğunlaşmasını, linç eylemleri ve baskınların, kundakların artmasını istiyor.
PKK; demokratikleşmenin terörü azdıran bir süreç olduğunun varsayılmasını istiyor.
PKK; Güneydoğu'da halkın DTP (ve AKP) aracılığıyla bulduğu temsil imkanının da manasız kılınmasını, bölgede şiddet ve nefretin ekonomik, kültürel her adım ihtimalini öldürmesini istiyor.
PKK; bu öldürülmüş ihtimaller sayesinde, öldürmeye ve ölüme çağırabileceği gençlerin sayısının artmasını istiyor.
PKK; "teröre karşı şiddet" in coğrafi olarak yayılmasını istiyor.
PKK "silah" ın, hem devlet tarafından, hem de Kürtler arasında "tek çözüm" olarak benimsenmesini istiyor.
PKK; Türkiye'nin bölgedeki, "sınır ötesi" ndeki tüm Kürtlerle savaş halinde olmasını istiyor.
PKK; Türkiye'nin Kuzey Iraklı peşmergelerle açıkça çatışmasını, kendisi hırpalanırken onları daha çok hırpalamasını, güçsüzleştirmesini, Iraklı sivil Kürtler'in zarar görüp Türkiye'ye diş bilemesini istiyor.
PKK; yayılmış bir savaş içinde Kuzey Irak'ta silahlı ve siyasi bir güç olarak daha öne çıkmak, yarın ABD marifetiyle resmen üçe bölünecek Irak'ta, petrol sahibi Kuzey'de iktidar ve ABD adına bekçilik; hatta hatta imkansız sayılsa da, Kuzey Irak'ın Türkiye ile federal bir bağ kurma ihtimaline dair fikirleri kazımak istiyor.
PKK; bu savaş süreçlerinde, İran'a karşı kışkırtmalarda da taşeronluk yaparak "ABD himayesine en mazhar Kürt örgütü" olarak temayüz etmek istiyor.
PKK; Türkiye'yi Irak içine çekerek, Kürtler açısından ABD'den esirgenen "işgalci, bölgesel emperyalist" damgalarını yemesini istiyor.
PKK; Türkiye'nin bir "demokrasi umudu ve ufku" olmaktan çıkmasını, militerleşmesini, OHAL gibi "sıkı" uygulamaların devreye girmesini, askeri vesayetin artmasını istiyor.
PKK; ABD'de "Hudsoncu" şahinlerin epeydir (ABD ve İsrail için; İran'a ve belki Suriye'ye harekatlar için) güvenilmez bulduğu, "İslamcı faşist" saydığı AKP iktidarının da çuvallamasını, zayıflamasını, dökülmesini istiyor.
PKK; Silahlı Kuvvetler'in Irak içlerinde yüksek zayiat vermesini ve çuvalcıların 1 Mart'ta ABD askerinin Türkiye'den (ve kısmen Türkiye'yi) işgal planlarını çuvallatan bu devlet (Meclis) ile milletten rövanş almasını istiyor.

Denebilir ki; bunların hepsini birden mi istiyor?
O zaman, her maddeye, bunları kimlerin de isteyebileceğine, PKK şiddeti sayesinde ve onu doğrudan veya dolaylı kullanarak, bunları hangi devletlerin, hangi devletler ile milletler içinde kimlerin hedefleyebileceğine dair özneler koyun.
Bakalım neler ve kimler bulacaksınız?
Ve hakikaten biraz kendi "sinir ve sınır ötemiz" e çıkıp düşünürsek; Türkiye'de şu anda önde giden "savaşçı" çağrıların, yukarıdaki "PKK... istiyor" lar ile nasıl buluşabildiğini düşüneceğiz belki.
Türkiye; öfkesi ve "kararlılıkları" ne olursa olsun;
Kendi vatandaşlarının düşmanlıklarının çoğalmasını, devlete ve birbirlerine güvensizliklerinin ve ruhundaki bölünmelerin şiddetlenmesini getirecek;
Bölgedeki halklarla düşmanlık, çatışma, savaşların ebedileşmesine yol açacak;
Barış, huzur, kardeşlik, dayanışma, kalkınma, yoksullukla mücadele, kendini siyasi, kültürel, demokratik biçimde ifade edebilme ve geliştirebilme ihtimallerini yok edecek;
Akıl tutulmalarından, bu derin tuzaktan uzak durabilmeli.
Bir "araç"ı, derin acınız ve haklı öfkenizle dahi olsa, kendi elinizle amaç haline getirmek akıllıca sayılabilir mi!