kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'den 'askerler serbest bırakılsın' çağrısı

Yeni Haber
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, PKK'nın elinde olduğu anlaşılan sekiz askere zarar verilmemesi ve ailelerine teslim edilmesi çağrısı yaptı.

PKK, Pazar günü Hakkari-Dağlıca'daki askeri birliğe saldırısında sekiz asker kaçırdığını açıklamış ve daha sonra da bu askerlerin adları ve fotoğrafları Fırat Haber Ajansı tarafından yayınlanmıştı.

Türk, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, başından beri barış, toplumsal uzlaşma ve kardeşlik çağrısı yaptıklarını, cumhurbaşkanı ve meclis başkanının da bu yönde yaptıkları açıklamalardan memnunluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Son günlerde yaşanan süreçle ilgili diyalog ortamının oluşması için her türlü çabayı göstereceğimizi bildirmiştik. Sekiz askerin PKK'nin elinde olduğu yolunda somut veriler var. Bizi bu olayın insani boyutu ilgilendiriyor. Bu çocuklara zarar verilmemesini ve ailelerine teslim edilmelerini istiyor ve talep ediyoruz."

Türk'e bu çağrının nereye yapıldığı sorusu yöneltildi ve Türk, "Onların yaşaması ve ailelerine kavuşması bizi ilgilendirdiğine göre, bunun gerçekleşmesi için çaba göstereceğiz. O nedenle çağrının nereye yapıldığının fazla bir anlamı yok" karşılığını verdi.

AA